Sluit aan bij maatschappelijke projecten via Aris Cares

Aris heeft, onder de noemer Aris Cares, oog voor haar maatschappelijke functie. Al vele jaren geven de professionele spelers van Aris vrolijke, actieve en dynamische basketbalclinics in heel Fryslân. Ruim een uur wordt er gerend, gedribbeld, geschoten en vooral bewogen. Met een heuse All-Star Game aan het eind waar de hele klas het tegen de twee spelers van Aris opneemt. De deelnemende klassen mogen daarna met de hele klas gratis een wedstrijd bezoeken. Naast de clinics is Aris Leeuwarden o.a. ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en geeft ze extra clinics in de aandachtswijken van Leeuwarden.

Sinds twee jaar geven onze professionele spelers ook clinics aan senioren (55+) in buurt-, en woonzorgcentra in Fryslân. Een uniek concept dat dat enorm aanslaat en veel impact genereert. Dit idee ontstond twee jaar geleden. Een uniek idee om senioren meer aan het bewegen te krijgen door middel van basketbal. Immers, basketbal is voor jong en oud, iedereen kan het doen, het is toegankelijk en het brengt sociale cohesie. Op deze manier halen we senioren uit haar isolement, bevorderen we bewegen en zorgen we voor een unieke combinatie met jong & oud.

Ons maatschappelijk programma heeft een goede reputatie en er is veel belangstelling. Bovendien krijgt het veel aandacht van de (lokale) media. Het clinic programma is uniek in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en willen graag uniek blijven. Een maatschappelijke partner kan zich aansluiten bij bestaande projecten of samen met Aris de invulling van een nieuw project definiëren.

Wilt u uw steentje bijdrage aan de maatschappelijke projecten? Neem dan contact op met Sierd Dijkman

Spread the word

Terug naar overzicht