ZZ Leiden vs Aris Leeuwarden

Aris na drie zeges bij ZZ Leiden onderuit

Na een streak van drie overwinningen staat Aris Leeuwarden op een keurige gedeelde eerste plek. Zaterdag reisden de Friese profbasketballers naar Leiden om het daar op te nemen tegen ZZ Leiden. De zegetocht werd ruw onderbroken. Aris ging met 87-70 ten onder.

Na vier overwinningen uit zes gespeelde wedstrijden deelt Aris Leeuwarden de koppositie samen met Heroes den Bosch, Yoast United en Landstede Hammers. Na een streak van drie overwinningen in november, staat Aris Leeuwarden deze maand voor een nieuwe uitdaging. Nu tegen ZZ Leiden, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Landstede Hammers uit Zwolle.

Brult de Leeuwarder Leeuw ook in Leiden? Zaterdag trapte ‘de Leeuwarder Leeuw’ de november maand af in de Vijf Meihal tegen de nummer twee van het afgelopen seizoen ZZ Leiden. De bewoners uit de Sleutelstad hebben een wisselvallige seizoenstart met drie overwinningen uit vijf gespeelde wedstrijden. Met als gevolg: een voorlopig vijfde plek op de ranglijst. De zegereeks van de Friezen werd in Leiden onderbroken na een 87-70 nederlaag.

Gelijk opgaand eerste kwart Beide teams gingen vanaf acquit gelijk op. ZZ Leiden spitte een klein gaatje naar 12-6 na drie minuten spelen. Tom Kubank met zijn tweede drietje, samen met Shaquille Doorson, dichte het gat naar 12-11. Een 5-0 run van Leiden werd geëlimineerd door Keevan Palsson en Bob Berghuis. Een rommelig tweede deel van het eerste kwart werd afgesloten met 22-16 in Leidens voordeel.

Tweede kwart deelt Leiden beslissende tik uit Cameron Satterwhite opende voor Aris het tweede kwart met een fraai dunkje. Daarna lag er een dekseltje op de ring bij ZZ Leiden. Bij de Sleutelstadbewoners begonnen de drietjes te vallen en liepen via een 10-0 run weg naar 32-18. Coach Vincent van Sliedregt vluchtte in een time out maar deed de wedstrijd niet kantelen. Terwijl bij de thuisploeg alles binnenviel, bleef het bij de bezoekers sappelen. Het tweede kwart werd afgesloten met een ruime 47-25 voor ZZ Leiden. Het schotpercentage van beneden de 40% was ver verwijderd wat Aris de laatste wedstrijden liet zien.

Na rust Captain Tim Hoeve mocht na rust openen waarna Leiden zijn negende bommetje afvuurde. Aris krabbelde langzaam iets van de 22 punten achterstand af. Maar het gat van 19 punten (55-34) was nog altijd groot. Berghuis en Kaleb Warner pakten het draadje voor Aris weer op en de ‘Leeuwarder Leeuw” brulde terug naar 61-47 met nog een kwart te gaan. De Friezen wisten het derde kwart met 14-22 op hun naam te schrijven.

Sterke opening vierde kwart Reinder Brandsma opende het laatste kwart met een and-1 terug naar 61-50. Brandsma en Satterwhite testen de ring met een dunk. Warner bombardeerde de achterstand terug naar 65-57 en leek het weer een wedstrijd te worden. Leiden antwoorde met een 6-0 runnetje die werd onderbroken door Doorson. Maar Leiden liep weer uit naar 76-62. Hoeve vuurde nog een drietje af naar 76-65 en Leiden coach Douglas Spradley zijn spelers bij zich riep. Na een slordige eerste helft 47-25) kon Aris de Leidenaren na rust (39-45) partij geven. Na drie overwinningen op rij moest Aris in Leiden een 87-70 nederlaag incasseren.

Kwartstanden: 22-16, 25-9, 14-22, 26-23 Scores Aris Leeuwarden: Keevan Veinot 13, Tom Kubank 11, Kristinn Palsson 9, Kaleb Warner 8, Tim Hoeve 7, Bob Berghuis 7, Shaquille Doorson 6, Reinder Brandsma 5, Cameron Satterwhite 4.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 november 2022 20:00
Locatie : Vijf Meihal, Leiden
Seizoen : 2022-2023
ZZ Leiden 87
Aris Leeuwarden 70
Terug naar overzicht