Den Helder Suns vs Aris Leeuwarden

Aris uit bij Den helder Suns met hakken over de sloot

Aris Leeuwarden nam het zondag in Den Helder op tegen Suns. Na de ruime winst tegen BAL, wonnen de Friezen na een dramatische start door een drietje in de buzzer van goudhaantje Keevan Veinot.

Belangrijke drieluik met een bespiegeling vooraf De eerste stap van een belangrijk drieluik tegen BAL richting de top vijf werd ruim gewonnenMet deze winst vestigden de Friezen zich op een keurige 5e plek op de ranglijst van het nationaal deel van de BNXT League. Zondag volgde een tweede must win game in de Noord-Hollandse havenstad Den Helder. Het drieluik wordt afgesloten op vrijdag 28 oktober met een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Wordt deze wedstrijd ook gewonnen is een voorlopige plek in de top drie van de nationale ronde van de BNXT League niet onmogelijk. Daarna volgen drie wedstrijden tegen ZZ Leiden, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord en Landstede Hammers. Met de wetenschap dat de Nederlandse ploegen ‘naar elkaar zijn toegegroeid en dat iedereen van iedereen kan winnen’ kunnen de Friezen met steun van zijn hondstrouwe aanhang deze positie verdedigen.

Sterke start Suns, dramatische start Aris De Suns openden met een drietje van Jake Biss en een score van Gorissen. Na ruim vijf minuten spelen stonden de havenstadbewoners al op een ruime 17-6 voorsprong. Kristinn Palsson pakte de draad voor Aris weer op, gevolgd door een drietje van Kaleb Warner naar 19-12. De Suns bleven echter gemakkelijk scoren en liepen weg naar 24-12. Cameron Satterwhite werd na een lange blessure gebracht en mocht zijn eerste competitie minuten maken. Maar de Friezen werden het eerste kwart volledig overklast. Na tien minuten spelen, en bij een 32-17 achterstand, werd er een gevoelig tikje uitgedeeld. Reinder Brandsma opende met twee vrije worpen het tweede kwart waarna ook rasschutter Keevan Veinot (tot dan droogstaand) zijn eerste puntjes liet noteren. Na een bommetje van captain Tim Hoeve kreeg Aris weer enige lucht naar 37-26. Bij Suns kwam er het nodige zand in de vuurloop en Veinot met een and-1 het verschil naar tien punten terugbracht. Een technische fout van coach van Sliedregt bleef ‘ongestraft’ en er een 45-35 ruststand op het scorebord stond. Voor een goed resultaat was het zaak voor Aris om het hoge schotpercentage van de Suns te doorbreken.

Aris na rust weer in de wedstrijd De Suns openden een rommelige beginfase waarna Warner met een bommetje weer aanhaakte. Aris begon feller te verdedigen, maar dat resulteerde ook in een oplopende foutenlast. Via de vrije worp lijn liep Suns weer weg naar 55-41. Onder impulsen van Veinot vocht Aris zich weer terug naar tien punten verschil. Een buffelende ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma gaf de Friezen weer hoop nadat hij de achterstand terugbracht naar 59-52. Na twee benutte vrije worpen van Veinot en een bom van Bob Berghuis werd het weer een wedstrijd bij een stand van 61-57 met nog een kwart te gaan.

Drietjes vallen in het laatste kwart: Keevan Aris goudhaantje Aris bleef op zoek naar de driepunter die tot dan met 10 uit 27 pogingen te weinig viel. Veinot en Hoeve gaven het startsein naar 67-65 en ook Warner zijn vierde naar 71-69 afvuurde. Bob Berghuis vuurde Aris met nog 3 min. 30 sec. te gaan en met zijn derde voor het eerst naar een minimale voorsprong: 71-72. Met nog 19 seconden op de klok stond Aris nog steeds een puntje voor maar met balbezit voor de Suns. Brandsma en Warner moesten op dat moment met een opgelopen blessure toezien. Dyon Halman leek voor de Suns het goudhaantje naar 75-74. De Canadees Keevan Veinot vuurde Aris in de buzzer naar winst.
Kwartstanden: 32-17, 13-18, 16-22, 14-20.

Scores Aris: Keevan Veinot 20, Kaleb Warner 15, Tim Hoeve 11, Bob Berghuis 9, Kristinn Palsson 8, Reinder Brandsma 6, Shaquille Doorson 4, Tom Kubank 4.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 oktober 2022 16:00
Locatie : Sporthal Sportlaan, Den Helder
Seizoen : 2022-2023
Den Helder Suns 75
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht