Attacus Veghel vs Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden in Basketbal Cup overtuigend naar kwartfinale

In het bekertoernooi speelde Aris Leeuwarden zijn eerste wedstrijd zaterdag tegen promotiedivisie club Attacus uit Veghel. Aris plaatste zich overtuigend, en met een 67-94 score naar de kwartfinale.

Na de voorrondes, verdeeld over vier poules met 17 ploegen, gingen vijf teams uit de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) door naar de achtste finale.  Daarin stroomden ook (zonder Apollo Amsterdam) de BNXT-teams binnen voor de nationale beker: de Basketbal Cup. Zevenvoudig bekerwinnaar Donar Groningen is tittelverdediger. Route verder naar de finale De 1/8 finales worden gespeeld in het weekend van 3 december 2022 De 1/4 finales worden gespeeld in het weekend van 17 december 2022 De 1/2 finales worden gespeeld in het weekend van 21 januari 2023 De finale staat gepland op zondag 12 maart.

Aris tegen Attacus Zaterdag 3 december werd door Aris Leeuwarden voor de eerste bekerontmoeting afgereisd naar Attacus Veghel. Een Brabants team dat in de promotiedivisie speelt. Naast de wil om een ronde verder te komen, was het ook een mooie gelegenheid zich voor te bereiden op de ‘competitie kraker’ van a.s. dinsdag 6 december uit bij Yoast United. Voorzichtige start Tom Kubank en Cameron Satterwhite bleven bij Aris op de bank. En dat er met een promotiedivisie club niet valt te spotten, bleek al na een kwart spelen. De profs uit Friesland keken tegen een 22-18 achterstand aan. In het tweede kwart stelde Aris orde op zaken. Het volledige team werkte mee aan de productie soeverein naar een 33-46 voorsprong bij rust.

Productief na rust Na rust werd de schutterij even in stelling gebracht. De drietjes vielen als rijpe appelen van de boom en dat werd voor de thuisclub iets te veel. Met nog een kwart te gaan was de stand opgelopen naar 55-82. Met de 67-94 eindstand plaatste Aris zich moeiteloos en overtuigend voor de kwartfinale. Kwartstanden: 22-18, 11-28, 22-36, 12-14. Coach Vincent van Sliedregt: “Was een vrij gemakkelijke overwinning met de complimenten aan tegenstander Attacus die ervoor vochten. Tim (Hoeve red.) was goed voor 18 punten en Jurrian (Douwes red.) had 16 punten”. Uitslagen wedstrijden achtste finale

Fwd: rectificatie beker

MS

Marieke Salomons <salomons@arisleeuwarden.nl>

  • U

Zo 4-12-2022 13:09

Sorry... ???? Nog een rectificatie van Johan... 

 

Hierbij het hele stuk onder de rode tekst!

 

Groetjes, Marieke 

 

 

Outlook voor Android downloaden


Van: Johan Span <j.span@wxs.nl> Verstuurd: zondag 4 december 2022 13:04 Aan: marieke salomons <salomons@arisleeuwarden.nl> Onderwerp: rectificatie beker

 

Rectificatie

Apollo stond niet in het aangegeven speelschema bekertoernooi. Kreeg net van M. Hoekstra door dat zij wel gespeeld hebben. Even aangepast en wil jij dat ook even doorgeven.

 

Aris Leeuwarden in Basketbal Cup overtuigend naar kwartfinale

 

In het bekertoernooi speelde Aris Leeuwarden zijn eerste wedstrijd zaterdag tegen promotiedivisie club Attacus uit Veghel. Aris plaatste zich overtuigend, en met een 67-94 score naar de kwartfinale.

Na de voorrondes, verdeeld over vier poules met 17 ploegen, gingen zes teams uit de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) door naar de achtste finale.  Daarin stroomden ook de BNXT-teams binnen voor de nationale beker: de Basketbal Cup. Zevenvoudig bekerwinnaar Donar Groningen is tittelverdediger. Route verder naar de finale De 1/8 finales worden gespeeld in het weekend van 3 december 2022 De 1/4 finales worden gespeeld in het weekend van 17 december 2022 De 1/2 finales worden gespeeld in het weekend van 21 januari 2023 De finale staat gepland op zondag 12 maart.

Aris tegen Attacus Zaterdag 3 december werd door Aris Leeuwarden voor de eerste bekerontmoeting afgereisd naar Attacus Veghel. Een Brabants team dat in de promotiedivisie speelt. Naast de wil om een ronde verder te komen, was het ook een mooie gelegenheid zich voor te bereiden op de ‘competitiekraker’ van a.s. dinsdag 6 december uit bij Yoast United. Voorzichtige start Tom Kubank en Cameron Satterwhite bleven bij Aris op de bank. En dat er met een promotiedivisie club niet valt te spotten, bleek al na een kwart spelen. De profs uit Friesland keken tegen een 22-18 achterstand aan. In het tweede kwart stelde Aris orde op zaken. Het volledige team werkte mee aan de productie soeverein naar een 33-46 voorsprong bij rust. Productief na rust Na rust werd de schutterij even in stelling gebracht. De drietjes vielen als rijpe appelen van de boom en dat werd voor de thuisclub iets te veel. Met nog een kwart te gaan was de stand opgelopen naar 55-82. Met de 67-94 eindstand plaatste Aris zich moeiteloos en overtuigend voor de kwartfinale. Kwartstanden: 22-18, 11-28, 22-36, 12-14. Coach Vincent van Sliedregt: “Was een vrij gemakkelijke overwinning met de complimenten aan tegenstander Attacus die er voor vochten. Tim (Hoeve red.) was goed voor 18 punten en Jurrian (Douwes red.) had 16 punten”.

Uitslagen wedstrijden achtste finale Attacus (Veghel)– Aris Leeuwarden                        67 - 94 Locomotief – Den Helder                                            (DH teruggetrokken) BV Noordkop – Donar Groningen                            63 - 90 Utrecht Basketbal – Heroes Den Bosch                        Zondag Lomotief Rijswijk 2 – ZZ Leiden                                46 - 109 Yoast United – Landstede Zwolle                            80 - 89 Zeeuw & Zeeuw Feyenoord – BAL                            61 - 40 Groene Uilen - Apollo Amsterdam                          60 - 92

Wedstrijd informatie

Datum : 03 december 2022 15:00
Locatie :
Seizoen : 2022-2023
Attacus 67
Aris Leeuwarden 94
Terug naar overzicht