Aris Leeuwarden vs Landstede Hammers

Aris wint na acht jaar weer van Zwolle

Aris Leeuwarden speelde zaterdag in eigen Kalverdome tegen Landstede Hammers uit Zwolle. De Friezen sloten de eerste helft van de competitie af met een knappe 79-69 zege tegen de nummer twee van de ranglijst.

Aris Leeuwarden sloot de helft in de nationale fase van de BNXT League zaterdag af tegen Landstede Zwolle. Op papier een heuse topper. Landstede Zwolle vestigde zich na acht wedstrijden op de tweede plek met een punt daar als vierde weer vlak achter Aris Leeuwarden. ‘De Hammers’ moesten dit seizoen alleen het hoofd buigen voor Heroes Den Bosch en Donar Groningen. Het team van coach Herman van den Belt steekt in blakende vorm en wist zijn laatste vijf wedstrijden te winnen. Het nog ongeslagen Heroes Den Bosch voert de ranglijst aan. Acht jaar geleden Het was ruim acht jaar geleden dat Aris van De Hammers uit Zwolle wist te winnen. Zwolle dat altijd speelt bij de top vijf in de eredivisie en landskaampioen was in het seizoen 2018-2019. De Leeuwarder leeuw haalde zaterdag zijn gram en brulde tegenstander Hammers andermaal terug naar Zwolle. Na de eerdere winst tegen Donar Groningen kan Aris Leeuwarden zich dit seizoen meten met/binnen de top vijf. Geholpen door 35 punten vanaf de bank, beschikt Aris over een brede rotatie. Eerste kwart gelijk op Zwolle spoot uit de startblokken en nam al na ruim 3 ½ minuut spelen een 4-10 voorsprong. Het bracht het team van Vincent van Sliedregt niet in de war en hield het hoofd koel. Keevan Veinot, Shaquille Doorson en een bom van captain Tim Hoeve zorgde voor de aansluiting. Na een and-1 van Veinot nam Aris voor het eerst een voorsprong. Beide teams kleefden daarna aan elkaar. Het eerste kwart met een minimale 23-24 voor de bezoekers afgesloten. Goudhaantje Roel Overbeek, Landstede schutter met 17 wedstrijdpunten, opende het tweede kwart. Daarna was het de ranke Cameron Satterwhite die voor Aris zijn eerste bommetje (3 uit 4) afvuurde. Het goudhaantje vuurde met zijn tweede Aris weer naar voorsprong. Nog een keer kon Zwolle weer aanhaken, maar na 36-36 nam Aris voor het eerst afstand. Na twee keer tien minuten spelen stonden de Friezen op een 47-41 voorsprong. Rommelig Zwolle begon na rust overdonderend en maakte een 0-10 run. Maar ook nu hield Aris het hoofd koel en wist na vier minuten spelen het netje weer te vinden. Rots in de branding Doorson deed met een alley-oop de harten van de toeschouwers weer sneller kloppen. Kristinn Palsson schoot Aris langszij waarna Tom Kubank een bom afvuurde naar 56-53. Satterwhite en Bob Berghuis vuurden Aris naar 61-56 met nog een kwart te gaan. Berghuis show Bob Berghuis had zijn kruid bewaard voor het laatste deel van de wedstrijd. Geheel in zijn eentje knalde hij, met zes punten op rij, de Friezen naar een riante 67-56 voorsprong. De vreugde leek van korte duur toen Zwolle met een 0-10 run antwoorde en alles (67-66) weer open lag. Een koelbloedig Aris deelde daarna met een 7-0 run de definitieve klap uit richting Landstede. De 74-66 voorsprong werd de laatste 1 ½ minuut koelbloedig verdedigd en Palsson met een bom de eindstand naar 79-69 tilde.

Kwartstanden: 23-24, 24-17, 14-15, 18-13. Scores Aris Leeuwarden: Cameron Satterwhite 18, Keevan Veinot 13, Kristinn Palsson 11, Shaquille Doorson 8 en 10 rebounds, Bob Berghuis 9, Tim Hoeve 7, Kaleb Warner 5, Reinder Brandsma 4, Tom Kubank 3.

Nog drie wedstrijden Met 6 overwinningen en 3 nederlagen staat het team van het coach duo Vincent van Sliedregt/Klaas Stoppels op en keurige derde plek halverwege de competitie.  Voor het kerstreces speelt Aris nog drie wedstrijden. Dinsdag 6 december uit bij Yoast United en vrijdag 9 december in eigen Kalverdome tegen koploper Heroes De Bosch. Het jaar wordt afgesloten met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Apollo.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 26 november 2022 20:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2022-2023
Aris Leeuwarden 79
Landstede Hammers 69
Terug naar overzicht