Aris Leeuwarden vs Basketbal Academie Limburg

Ruime overwinning Aris thuis tegen BAL

Aris Leeuwarden speelde donderdag een midweekse ontmoeting tegen (BAL) Basketbal Academie Limburg. De Friezen kwamen tegen de Limburgers geen moment in gevaar en wonnen met ruime cijfers: 74-55.

De wedstrijd tussen Aris Leeuwarden en BAL (Basketbal Academie Limburg) in eigen Kalverdome was er een om ‘aanhaken of voorlopig afhaken’. Voorafgaande de wedstrijd hadden beide teams één gemeenschappelijke overeenkomst. Zowel Aris als ook BAL wisten van de drie gespeelde wedstrijden één te winnen. De Friezen en de Limburgers verloren beiden van Yoast United.

Om de deur open te houden voor een plek in de ‘prestigieuze’ cross border wedstrijden van de Elite Gold was het voor beiden teams dan ook ‘een must winn wedstrijd’. De beste vijf teams in de nationale fase van de BNXT League uit België en Nederland plaatsen zich. De overige vijf teams van elk land treffen elkaar in de Elite Silver.

Aris behaalde in deze ‘must win game’ twee belangrijke punten door concurrent BAL met ruime cijfers te verslaan. De Friezen stonden 38 min. en 41 sec. aan de goede kant van de score en behaalden een verdiende overwinning. Stroeve start voor beide teams Het eerste kwart kwamen beide teams moeilijk tot scoren. Aris nam het initiatief na een bommetje van Kristinn Palsson en een score van de weer hard werkende en buffelende Shaquille Doorson onder de borden. BAL kwam terug en nam na een dunkje van Noé Botuli zelfs even een 11-12 voorsprong. Het zou de eerste en laatste keer zijn voor de mannen uit het bronsgroen eikenhout. De in het veld gekomen Bob Berghuis vuurde een bommetje af waarna Tom Kubank de 16-12 op het bord zette na een kwart spelen. 12-0 run dodelijk voor BAL De vijf puntjes in het eerste kwart, gevolgd door een 7-0 run in het tweede kwart, bleek dodelijk voor BAL. Voor Aris volgde er nog een slordige periode waarbij het tot de rust een puntje-puntje wedstrijd werd. Het verschil bleef steeds rond de tien punten hangen waarna beide teams de kleedkamer opzochten bij een 36-27 ruststand.  

Aris weet voorsprong te behouden Na rust kwam het team van Radenko Varagic, die zijn taak als trainer/coach van BAL gaat combineren met die van interim-bondscoach bij Oranje Lions, fris uit de kleedkamer. Onder leiding van Marques Wilson kwamen de Limburgers terug en even leek het weer spannend te worden naar 44-40. En waar Aris in de eerste wedstrijd van het seizoen bij een grote voorsprong, 16 punten tegen Yoast United, alsnog in het stof moest bijten rechtte het nu onder impulsen van man of the match Keevan Veinot de rug. Na een 9-0 run naar 53-40 was het gat geslagen en kwamen de Friezen nooit echt meer in gevaar. Een evenwichtig derde kwart werd bij een stand van 56-49 afgesloten. Sterk laatste kwart In het laatste kwart was Aris oppermachtig. Het netje werd gemakkelijk gevonden waarbij dunkspecialist Shaquille Doorson zijn speciale hobby mocht etaleren. Een verder vrij onzichtbare Kaleb Warner opende met twee vrije worpen. Palsson gooide met zijn derde bommetje en een benutte vrije worp de wedstrijd helemaal op slot naar 70-51. BAL had ‘de pijp uit’ en Aris behaalde een belangrijke overwinning. Stuurde BAL Weert met een 77-55 nederlaag terug naar het verre zuiden. Kwartstanden: 16-12, 20-15, 20-22, 18-6. Scores Aris: Keevan Veinot 19, Shaquille Doorson 16, Kristinn Palsson 12, 8 rebounds en 6 assist, Bob Berghuis 8, Reinder Brandsma 8, Kaleb Warner 6, Tim Hoeve 3, Tom Kubank 2.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 oktober 2022 20:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2022-2023
Aris Leeuwarden 74
Basketbal Academie Limburg 55
Terug naar overzicht