Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball - Aris Leeuwarden

Aris tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met drie puntjes onderuit

Na de spectaculaire 81-80 zege op Donar Groningen was het voor Aris Leeuwarden al snel weer Business as usual. Zondag reisde het team van coach Vincent van Sliedregt af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Aris verloor met 69-66.

Niets in de sport is belangrijker dan de volgende wedstrijd. Of om er maar weer eens een cliché tegenaan te gooien: ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. 

De spectaculaire zege van vrijdag op Donar Groningen moest dan ook weer snel naar de achtergrond worden gewezen. Na een trainingssessie op zaterdag stond zondag de uitwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord in Rotterdam alweer op het programma. Zeeuw & Zeeuw van coach Toon van Helfteren speelde zondag zijn eerste competitiewedstrijd. De Rotterdammers hebben zich twee weken voor de competitiestart verder versterkt met twee Amerikanen maar die waren nog niet speelgerechtigd.

Sterke start

José Maconda, Ryan Logan, Shaquille Doorson, Ar'Mond Davis en George Brock werden deze keer door de oud-Rotterdammer Vincent van Sliedregt de vloer opgestuurd.

Aris begon sterk aan de wedstrijd. Doorson troefde oud-Aris speler Jeroen van der List met de eerste sprongbal af. Ar’Mond Davis opende en met een dunk van Doorson, een lay-upje van Logan en een bommetje van Davis vluchtte coach Van Helfteren bij een 0-9 achterstand in een time out. Na vijf minuten spelen stond er al een 15-3 voorsprong van de Friezen op het scorebord. Na een time-out van Aris was het de in het veld gekomen Quin Cooper die zijn eerste vuurpijl afvuurde naar 5-20. Ook de ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma maakte zijn opwachting met een hoekschotje. Na tien minuten stond er een fraaie 13-22 voorsprong van de Friezen op het bord.

Matig tweede en derde kwart

Rotterdam sloop onder aanvoering van Coen Stolk in het tweede kwart langzaam naderbij. Na een score en bom van Niels Foerts was er weer de aansluiting (25-26) en coach Van Sliedregt aan de noodrem moest trekken. Maar ook hij kon niet verhinderen dat de Rotterdammers een kleine 31-28 voorsprong namen. Maar ook het verdere verloop in het tweede kwart verliep moeizaam voor de Friezen. Met slechts 12 puntjes, en waarbij het afstandsschot (2 uit 9) ook maar niet wilde vallen, verdween het voordeel (15 pnt.) als sneeuw voor de zon. Na twee kwarten mochten beide teams na rust weer opnieuw beginnen bij een gelijke stand van 34-34.

George Brock opende na rust voor Aris. Beide teams kleefden daarna minutenlang aan elkaar. Maar langzaam nam Zeeuw & Zeeuw het initiatief in handen. Jarrid Rhodes was met 20 punten tot dan de grootste plaag voor de Friezen. Kleine irritaties slopen bij het Aris team binnen en na een technische fout van Logan werd het verschil opgekrikt naar 51-43 voor de Rotterdammers. Niels Koerts verhoogde deze naar 56-44 waarbij het deksel op de ring bleef bij Rotterdam. Met nog een kwart te gaan dreven er donkere wolken boven het Friese team bij een stand van 58-45.

Inhaalrace loopt laatste kwart vast

Ar’Mond Davis opende het laatste kwart hoopvol. Brock verzilverde een steal met een lay-upje en was het verschil teruggewerkt naar 58-49. Het bleef echter moeizaam en slordig waarbij de drietjes bij Aris nog steeds maar niet wilden vallen. Met nog vier minuten spelen was er nog steeds een verschil van 14 punten. Daarna volgde er een inhaalrace. Logan vuurde zijn eerste bommetje binnen en een dunk van Maconda gaf weer hoop. Met nog een minuut te spelen vuurde Brock de achterstand terug naar 68-66. De gelijkmaker lag daarna voor het grijpen, maar Doorson miste helaas een dunk. Na een gedwongen fout van Brock verzilverde Rhodes een vrije worp naar 69-66. Balbezit voor Aris kon daarna niet verzilverd worden door een zondagsschot van George Brock. Aris verliest zijn tweede wedstrijd met 69-66.

Kwartsstanden: 13-22, 21-12, 24-11, 21-11.

Scores Aris: George Brock 15, Ryan Logan 14, Shaquille Doorson 12, Ar’Mond Davis 8, Quin Cooper 7, José Maconda 6, Reinder Brandsma 3, Tim Hoeve 1.

Woensdag 29 september komt Heroes Den Bosch naar het Kalverdome. Heroes won zijn beide wedstrijden tegen ZZ Leiden en tegen Landstede Zwolle.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 september 2021 14:30
Locatie : Topsportcentrum Rotterdam
Seizoen : 2021-2022
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball 69
Aris Leeuwarden 66
Terug naar overzicht