The Hague Royals - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris wint uit bij The Hague Royals

Zondagmiddag reisde Aris Leeuwarden af naar The Hague Royals voor zijn derde oefenwedstrijd. Na de winst tegen Suns Den Helder en het verlies tegen Heroes Den Bosch wint Aris in Den Haag zijn tweede oefenduel met 75-59. 

In voorbereiding op de BNXT competitiestart vrijdag 24 september speelde het team van coach Vincent van Sliedregt zondag zijn derde oefenwedstrijd. Na de eerdere winst uit bij Suns Den Helder, verloren de Friezen afgelopen week tegen 16-voudig landskampioen Heroes Den Bosch. Uit bij The Hague Royals wint Aris zondag met 75-59. De kern van het team uit Den Haag is intact gebleven met natuurlijk oud-Aris speler Deividas Kumelis als grote blikvanger. De Hagenezen verloren hun eerste oefenwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Rotterdam en speelden daarna nog een voorbereidingstoernooi in Duitsland. 

Aris Leeuwarden maakt langzaam stappen richting de competitiestart op vrijdag 24 september tegen Donar Groningen. Zondagmiddag werd in Den Haag tegen The Royals de derde trede bestegen. Aris coach Vincent van Sliedregt: “Ik denk dat wij weer een stap hebben gemaakt waarin je op zoek bent in the preseason. Het was een wedstrijd die twee gezichten kende. We speelden met vlagen basketbal wat wij wilden maar konden het nog niet opbrengen om de gehele wedstrijd goed basketbal te spelen en daar moeten wij nog stappen in maken”. De verliespartij tegen Den Bosch werd uitvoerig geëvalueerd en was een goede spiegel om naar te kijken. “In het preseizoen en ook in het gewone seizoen, de tegenstander maakt niet zoveel uit. Je hebt een bepaalt basketbal voor je ogen wat je wil spelen en elke kans die je krijgt wil je dat spelen. Vandaag zaten er nog te veel momenten in de wedstrijd waarin wij keuzes maken waarvan we tegen elkaar hebben gezegd dat wij die niet willen maken en die maken wij toch. Daarin moeten wij wat volwassener worden, soms wat geduldiger of soms een beetje minder lui zelfs”. 

Ondanks de spanning voor de wedstrijd begon Aris goed aan de wedstrijd en kwamen de Friezen snel op en gemakkelijk op voorsprong. Na de ontspanning kwam Den Haag nog wel terug naar nadat de knop weer was omgezet liep Aris uit naar twintig punten voorsprong halverwege derde kwart. Daarna was er de ruimte ook de jongere jongens ruimte te geven minuten te geven. 

Na een dagje vrij hebben coach en spelers een drukke en belangrijke week voor de boeg. Donderdag is er eerst een uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle. Zaterdagavond een thuiswedstrijd met publiek in eigen Kalverdome tegen The Hague Royals. Zondag dan weer een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam maar dan zonder publiek. “Een belangrijke week. Een goede test tegen Zwolle om te kijken welke stappen wij hebben gemaakt ten opzichte van Den Bosch”. Zaterdag is er dan de eerste thuiswedstrijd met publiek. Van Sliedregt: “Wij zien enorm uit naar weer fans bij de wedstrijden en mensen te mogen ontmoeten. Hopelijk kunnen wij er dan samen een feestje van maken”.

Scores Aris: Ar’Mond Davis 23, Ryan Logan 13, Reinder Brandsma 10, George Brock 10, Jose Dimitri Maconda 7, Shaquille Doorson 7, Quin Cooper 3, Elmer Rafaela 2 punten.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 september 2021 14:30
Locatie : Sporthal Zuiderpark, Den Haag
Seizoen : 2021-2022
(oefen) The Hague Royals 59
Aris Leeuwarden 75
Terug naar overzicht