The Hague Royals - Aris Leeuwarden

 

Aris wint uit bij The Hague Royals

 

Aris Leeuwarden heeft met drie overwinningen uit vijf wedstrijden een knappe seizoenstart. Het team van coach Vincent van Sliedregt reisde donderdag af naar Den Haag om het daar op te nemen tegen The Hague Royals. Aris wist in Den Haag zijn vierde overwinning -en zijn derde zege op rij te boeken: 62-73.

In de oefencampagne had Aris Leeuwarden geen kind aan de Hagenezen waar oud-Aris speler Deividas Kumelis de smaakmaker is. De Friezen waren in die oefenwedstrijd met 75-59 duidelijk te sterk. Aris heeft dit seizoen een prima competitie start met drie zeges uit vijf wedstrijden. De Hagenezen staan met één overwinning uit zeven gespeelde wedstrijden op een tiende plek in de BNXT League. 

 

Donderdag ging het team van coach Vincent van Sliedregt op herhaling en voor zijn derde zege op rij. Het was Deividas Kumelis die voor The Royals opende. Aris antwoorde met een score van Ryan Logan en een bom van Ar’Mond Davis naar 2-5. Binnen vijf minuten had Aris zijn ritme gevonden en liep uit naar 5-13. Vier minuten later werden de rollen omgedraaid en kwam The Hague op 20-15 voorsprong. Kumelis zette The Hague na een kwart spelen op het juiste spoor en naar 24-17 voorsprong.

 

Aansluiting in tweede kwart

Quin Cooper opende voor de Leeuwarders het tweede kwart naar 24-20. Aris bleef echter moeite houden om de aansluiting te bewerkstelligen. Het verschil bleef minutenlang rond de vijf punten hangen. Topschutter George Brock haakte met een bommetje weer aan naar 31-28 en met een snelle drive naar 32-30 en 34-32. 

Ar’Mond Davis knalde met zijn derde drietje in de buzzer de Friezen naar de definitieve aansluiting: 36-35. Beide partijen hielden volgens de statistieken in de eerste helft elkaar mooi in evenwicht. Alleen vanachter de driepuntlijn waren de Hagenezen met 7 uit 18, en voor de Leeuwarders 5 uit 17, iets trefzekerder. 

 

Genade klap na rust

Ar’Mond Davis vuurde de Leeuwarders na rust naar 36-38. Aris profiteerde daarna dankbaar -en maximaal van een slordige periode bij Den Haag. Ryan Logan, en drie vrije worpen van Davis, gaven de Friezen de nodige lucht naar 36-43. Na een 0-10 run naar 35-45 vluchtte The Hague coach Bert Samson in een time out. Aris rook echter bloed en maakte de alles beslissende 0-17 run. Het derde kwart werd met 5-21 in Fries voordeel afgesloten. In de zoemer vuurde Tim Hoeve zijn team naar 41-56 en in veilige haven.

 

Casper van Pluuren opent vierde kwart

Casper van Pluuren deed begin vierde kwart een aardig duit in het zakje met zijn eerste bom naar 41-59. Vijf minuten voor het einde was de wedstrijd gespeeld bij een stand van 50-69. Coach Vincent van Sliedregt gebruikte al zijn twaalf spelers. Elmer Rafaela en ook Joran Triemstra maakten hun minuten. The Hague kwam terug naar 58-69. Shaquille Doorson maakte zijn gebruikelijk dunkje naar de 62-73 eindstand. 

 

Scores Aris Leeuwarden: George Brock 21, Ar’Mond Davis 17, Quin Cooper en Reinder Brandsma ieder 7, Ryan Logan, Tim Hoeve en Shaquille Doorson ieder 6, Casper van Pluuren 3.

Kwartstanden: 24-17, 12-18, 5-21, 21-17.

 

Zondag speelt Aris een uitwedstrijd in Den Bosch tegen het nog ongeslagen Heroes.

Wedstrijd informatie

Datum : 28 oktober 2021 20:00
Locatie : Sporthal Zuiderpark, Den Haag
Seizoen : 2021-2022
The Hague Royals 62
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht