Spirou Basket Charleroi - Aris Leeuwarden

 

Onmachtig Aris onderuit bij koploper Charleroi

Aris Leeuwarden nam het vrijdag in België op tegen Spirou Basket Charleroi, de ongeslagen lijstaanvoerder in de Elite Silver. Een onmachtig Aris ging met 92-50 zwaar onderuit.

Aris deed met zijn laatste twee wedstrijden tegen een Belgische tegenstander goede zaken door beiden te winnen. Goede zaken, om zich na de cross border wedstrijden als best geplaatst Nederlands team te plaatsen voor de nationale play-off. 

Aris staat met nog vier wedstrijden te gaan op een gedeeld tweede plaats op de ranglijst van de Elite Silver. Wel voelt de ‘Leeuwarder Leeuw’ de hete adem van Den Helder Suns en BAL Weert in de nek. De Friese profbasketballers stonden vrijdag in België tegen Robbedoes Charleroi voor een ware krachtproef. Charleroi is de ongeslagen lijstaanvoerder in de Elite Silver.

Mager eerste kwart
Charleroi startte met een 100% score en nam 8-0 voorsprong. George Brock en Ryan Logan antwoorden met iedere een lay-upje. De bommetjes bleven haarscherp binnenvallen bij de Belgen. Coach Vincent van Sliedregt trok bij 16-9 aan de noodrem en stuurde Tim Hoeve en Quin Cooper de houten vloer op. 
Het eerste kwart bleef het echter zoeken naar de juiste richting. Brock liet 20-13 aantekenen na een kwart spelen.

Ook tweede kwart zoekende
De start van het tweede kwart gaf eenzelfde beeld als het begin van de wedstijd. Charleroi liep ‘moeiteloos’ weg naar 28-15 voordat Nigel Pruitt iets terug kon doen. Reinder Brandsma reduceerde het verschil terug naar 28-19. De vreugde was ook nu weer van korte duur en de Belgen weer verder uitliepen naar 34-19. Met vijf puntjes op rij was het sterkhouder Ryan Logan die de dertien punten achterstand terugbracht naar 34-24. 

De Friezen bleven echter naarstig op zoek naar de juiste richting. Beide teams gingen rusten bij een 41-26 stand voor de Belgen. Logan schreef de helft van de totale productie bij Aris op zijn naam. De Kwartstanden van 21-13 en 21-13 sprak boekdelen.

Na rust
Charleroi opende na rust waar het gebleven was, met een bommetje en een 7-0 run. Aris kon de bakens niet verzetten en de Belgen liepen steeds verder weg (53-29). Een afstraffing lag op de loer. Een 3-10 runnetje gaf Aris weer een beetje verlichting naar 56-39. Maar ook deze opmars werd ruw onderbroken door de Belgen. Met nog een kwart voor de boeg stond er een niet meer te overbruggen 69-45 achterstand op het scorebord.

Laatste kwart voor statistieken
Het laatste kwart opende Charleroi met een 11-0 run. Aris daarentegen stond vijf minuten volledig droog. Het was Cooper die na ruim vijf minuten spelen voor het eerst het netje weer wist te vinden. Het was duidelijk dat Aris Leeuwarden haar dag niet had en met 92-50 zwaar onderuit ging.
Kwartstanden: 20-13, 21-13, 28-19, 23-5.

Nog drie wedstrijden te gaan
Er volgen nu nog drie wedstrijden in de Elite Silver. Twee keer in eigen Kalverdome: tegen Luik (19-4) en Charleroi (29-4). De laatste uitwedstrijd is op 22-4 in Brussel tegen Phoenix Brussel.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 08 april 2022 20:30
Locatie : Spiroudome Charleroi
Seizoen : 2021-2022
Spirou Basket Charleroi 92
Aris Leeuwarden 50
Terug naar overzicht