Okapi Aalst - Aris Leeuwarden

Einde seizoen Aris na verlies tegen Okapi Aalst

Aris Leeuwarden verloor ook zijn tweede wedstrijd tegen Okapi Aalst en is uitgeschakeld in de BNXT play off. Na de uitschakeling betekent dat ook einde seizoen voor de Friese profbasketballers. 

Aris stond zondag in de uitwedstrijd tegen Okapi Aalst voor een uiterst moeilijke opgave. In eigen Kalverdome werd in de BNXT play off met 61-78 verloren. De return in Aalst moest met 18 punten verschil worden gewonnen voor een plek in de volgende ronde. Aris verloor ook zijn tweede wedstrijd: 83-67.

Prima start
Door twee scores van Nigel Pruitt en een drietje van José Dimitri Maconda namen de Friezen een 0-5 voorsprong. De 28* C deed deze als sneeuw voor de zon verdwijnen naar een 12-8 en 14-11 achterstand. Maconda en Pruitt zorgden weer voor de aansluiting. Na een kwart spelen mocht Aris nog altijd op een goed resultaat hopen bij een minimale achterstand van 16-15. 

Shaquille Doorson kreeg al vroeg zijn derde fout aangemeten. Zijn vervanger Reinder Brandsma liet gelijk zijn eerste punten aantekenen en Tim Hoeve met een bommetje de 20-20 liet aantekenen. Aris mocht weer even aan een voorsprong ruiken waarna het een puntje-puntje wedstrijd werd. 

Met nog vijf minuten voor rust probeerde coach Vincent van Sliedregt via en time out gaten in de Belgische verdediging te slaan. Ryan Logan zette Aris met een lay-upje nog weer op voorsprong en een schotloze periode volgde. Bij rust was de stand met 36-32 (de grootste) in Okapi voordeel.

Na rust 

Pruitt opende na rust met een drietje en deed dat dunnetjes over naar 40-40. Brandsma zette de Friezen weer op voorsprong. Bij de Belgen was het vooral Shavon Coleman die die met zijn elfde punt een ware plaag bleef voor de Leeuwarders. Okapi liep weer vijf punten uit waarna Pruitt zijn derde drietje een vijftiende punt liet noteren. 

Logan deed de Friese harten sneller kloppen naar 49-52. Door de felle pogingen iets te forceren liep ook de foutenlast bij de Leeuwarders op. Maconda (4), Brock (4) en Doorson speelden daarna gedwongen met de handrem er op. Met nog een kwart te gaan moesten de Friezen 18 punten goed maken voor een plek in de tweede ronde: 53-52.

Laatste kwart brug te ver

Het gat van -18 punten werd echter een onoverbrugbaar missie na een 5-0 start van Okapi in het laatste kwart naar 58-52. Het verzet was daarna helemaal gebroken en Aris verloor uiteindelijk nog ruim met 83-67.

Einde seizoen Aris Leeuwarden
Na het verlies tegen Okapi Aalst betekent dat ook einde seizoen voor Aris Leeuwarden.

Kwartstanden: 16-15, 20-17, 17-20, 30-15.
Scores Aris: Nigel Pruitt 15, Reinder Brandsma 10 en 8 rebound, Tim Hoeve 10, Ryan Logan 9, 11 rebound en 9 assist, José Dimitri Maconda 8, George Brock 7, Quin Cooper 4, Shaquille Doorson 2, Casper van Pluuren 2.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 15 mei 2022 17:00
Locatie : Crelan Forum
Seizoen : 2021-2022
Okapi Aalst 83
Aris Leeuwarden 67
Terug naar overzicht