Landstede Hammers - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris verliest uit bij Landstede Zwolle

Op een ongebruikelijk tijdstip speelde Aris, donderdag 16 september om 13 uur ’s middags, zijn vierde oefenwedstrijd tegen Landstede Hammers. In Zwolle verloor het team van coach Vincent van Sliedregt met 93-68.

Coach Vincent van Sliedregt stuurde zijn vier Amerikanen Quin Cooper, George Brock, Ryan Logan Ar’Mond Davis met Shaquille Doorson als starters de houten vloer op. Aris Leeuwarden begon hoopvol aan de wedstrijd en nam 5-2 voorsprong. Daarna wilde het schot lange tijd niet meer vallen. Na een 12-0 run van De Hammers keken de Friezen tegen 14-5 achterstand aan. Coach Vincent van Sliedregt nam zijn eerste time out en stuurde Reinder Brandsma en Tim Hoeve de vloer op. Na een score van Brandsma liepen de Zwollenaren verder uit naar 23-9. Ook in het tweede kwart bleef Aris zoekende naar de juiste richting en ging met 49-26 achterstand de rust in.

Sterke start na rust

Na rust opende Aris met een 6-0 runnetje en was het coach Herman van der Belt die in een time out vluchtte. De Friezen kregen langzaam meer grip op de wedstrijd. Het schot begon nu wel te vallen en de Leeuwarders brachten het verschil na ruim vier minuten spelen weer terug naar 54-49. Daarna was het kruid helaas weer verschoten. Zwolle zette nog weer even aan en liep met nog een kwart te spelen weer uit naar een ruime 73-54.

Aris verloor na een rommelig gespeeld laatste kwart uiteindelijk met 93-68.

Dit weekend presenteert Aris Leeuwarden zich aan het thuisfront. Zaterdag speelt Aris, in eigen Kalverdome met publiek, tegen The Hague Royals. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 16 september 2021 13:00
Locatie : Sportcentrum Landstede, Zwolle
Seizoen : 2021-2022
(oefen) Landstede Hammers 93
Aris Leeuwarden 68
Terug naar overzicht