Heroes Den Bosch - Aris Leeuwarden

Aris uit bij Heroes Den Bosch naar ruime nederlaag

 

Na een streak van drie overwinningen moest Aris Leeuwarden uit bij Heroes Den Bosch weer een nederlaag incasseren. Het team van coach Vincent van Sliedregt moest tegen de zestienvoudig landskampioen een 93-78 nederlaag slikken.

 

Een maand geleden wist Aris Leeuwarden twee van de vier kwarten af te snoepen in de thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Tegen de zestienvoudig landskampioen -en huidig Europacup deelnemer werd met 83-90 verloren. Daarna volgde een streak van drie overwinningen voor het team van coach Vincent van Sliedregt. Na drie zeges in de Europa Cup moest het team van oud-Aris trainer Erik Braal afgelopen woensdag in Rusland zijn eerste nederlaag incasseren. In de BNXT League is Heroes dit seizoen na acht gespeelde wedstrijden nog steeds ongeslagen.

 

Coach Vincent van Sliedregt stuurde Jose Dimitri Maconda, Ryan Logan, Ar’Mond Davis, Shaquille Doorson en George Brock als starters de houten vloer op. 

De Fin Edon Maxhuni opende voor de Brabanders die met een 7-0 run openden. De eerste score voor de Friezen was na ruim drie minuten en Davis zijn eerste punten maakte. Na een eerste bom van Davis was de achterstand teruggelopen naar 14-11. Brock forceerde de aansluiting met twee benutte vrije worpen. Brock vuurde daarna met zijn tweede drietje Aris weer naast Heroes:16-16. Maar ook Brock kon niet verhinderen dat Heroes na een kwart spelen naar 23-18 voorsprong uitliep.

 

Slordig tweede kwart

Reinder Brandsma elimineerde de opening van Heroes na rust. Captain Tim Hoeve kwam zich met een linkshandig lay-upje ook aan het front melden. Maar de echte schwung liet de Friezen in de beginfase duidelijk in de steek. Heroes liep na een paar slordige momenten weer eenvoudig uit naar 34-23. Bij de Friezen was het wachten op het vallen van de driepunters. Tot dat moment, en na vijf minuten spelen, een magere 2 uit 12 pogingen. Coach Van Sliedregt vluchtte in een time out. De organisatie bij de Friezen was echter even ver te zoeken. Na een slordig gespeeld tweede kwart keek Aris tegen een ruime twintig punten achterstand aan: 49-29. Met 76% (16 uit 21) tegen 49% (9 uit 19) stond het vizier bij de Brabandersduidelijk beter op scherp. 

 

Na rust geen vuist

Maxhuni opende ook na een paar mislukte pogingen van Aris het tweede kwart. Na twee scores van Doorson vuurde Davis naar zijn 14epunt. Maar de Friezen konden in Den Bosch geen echte vuist maken. Heroes ‘showde’ in zijn eigen feestje naar 67-40 en Van Sliedregt zijn spelers weer op het juiste spoor probeerde te zetten. Logan pakte de draad met een bommetje wel weer op, maar het was en bleef vechten tegen de bierkaai. Met nog een kwart te gaan was de achterstand verder opgelopen naar 74-50 en was de wedstrijd gespeeld.

 

Vierde kwart naar winst

In het vierde kwart was het zaak niet tegen een zware century nederlaag aan te lopen. Dat kwam er ook niet van. Na een slordige periode bij Heroes profiteerde Aris dankbaar en kwam enigszins terug. Coach Van Sliedregt gooide de handdoek en liet al zijn jeugdspelers aan het grote werk proeven. Maconda pakte in dit jeugdig gezelschap de draad ook weer op. Thomas van der Geijn pakte een verdedigende rebound. Elmar Rafaela was goed voor drie puntjes. Onne de Moes, gevolgd door een dunk van Maconda zorgden voor het Fries slot akkoord. Einde wedstrijd: 93-78.

 

Kwartstanden: 23-19, 26-10, 25-21, 19-28.

Scores Aris: Ar’Mond Davis 16, Jose Dimitri Maconda – Ryan Logan – George Brock – Quin Cooper ieder 10, Reinder Brandsma 8, Shaquille Doorson 6, Elmar Rafaela 4, Onne de Moes en Tim Hoeve ieder 2.

 

Vrijdag speelt Aris Leeuwarden een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Wedstrijd informatie

Datum : 31 oktober 2021 16:00
Locatie : Maaspoort, Den Bosch
Seizoen : 2021-2022
Heroes Den Bosch 93
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht