Den Helder Suns - Aris Leeuwarden

Aris wint eerste oefenwedstrijd tegen Den Helder Suns

Na ruim tien dagen training is Aris Leeuwarden zijn oefencampagne gestart met een ruime overwinning. Tegen Suns werd het in Den Helder 45-79.

Onder leiding van coach Vincent van Sliedregt van de Friese eredivisie basketbal club Aris Leeuwarden werd de eerste training afgewerkt op woensdag 18 augustus. Elf dagen later, op zondag 29 augustus, werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Suns Den Helder. In de Noord Hollandse havenstad won Aris ruim met ruim verschil: 45-79. 

Coach Vincent van Sliedregt: “Het is nog vroeg, we hebben wat eerste tekenen gezien van een vechtersmentaliteit waar wij de jongens op uitgezocht hebben en ben blij dat terug te zien op de vloer”. Over de wedstrijd zelf hield de coach een slag om de arm: “Met horden en stoten. Wij zijn nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Het was geen mooie wedstrijd, maar de doelen die wij voor onszelf gesteld hadden om met een bepaalde intensiteit te verdedigen en vanuit daar stops te pakken en makkelijk opties aanvallend te creëren. Daar zijn we gedeeltelijk in geslaagd. Dat was positief”. Den Helder was een mooie tegenstander om tegen te oefenen qua mentaliteit en hard en snel speelt. “Het was geen mooi basketbal maar wij konden de boventoon voeren in het individuele duel en werkhouding en dat heeft de toon gezet voor de rest van de wedstrijd”. Voor de Aris coach was de uitslag allerminst belangrijk 

Van Sliedregt: “Alles moet je in perspectief zien, maar ik ben tevreden over de stap die we vandaag gezet hebben maar er zijn er nog vele te zetten.

Oefenprogramma verder: 8 september Heroes Den Bosch uit, 12 september The Hague Royals uit, 16 september Landstede Hammers uit, 18 september The Hague Royals thuis (publiek toegankelijk), 19 september Apollo thuis (zonder publiek). 

Start competitie is op 24 september thuis tegen Donar Groningen.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 29 augustus 2021 16:00
Locatie : Sporthal Sportlaan, Den Helder
Seizoen : 2021-2022
Den Helder Suns 45
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht