Den Helder Suns - Aris Leeuwarden

Aris start 2022 met overwinning op Den Helder

Na een kort kerstreces opende Aris het jaar 2022 met een uitwedstrijd tegen Den Helder Suns. De Noord Hollanders sloten het jaar af met drie overwinningen op rij. Na een streak van vier nederlagen, was het team van coach Vincent van Sliedregt op jacht om weer eens het zoet der overwinningen te smaken. Aris pakte de draad weer op met een ruime 77-103 overwinning.

Het jaar 2021 werd afgesloten met een keurige vierde plek op de ranglijst. Omdat niet alle clubs een gelijk aantal wedstrijden heeft gespeeld geeft dat wel een vertekend beeld. Voor Aris zijn er in de nationale ronde van de BNXT League nog zes wedstrijden voor te gaan. Om te worden ingedeeld voor de internationale ronde in de Elite Gold, de beste vijf Nederlandse en Belgische clubs plaatsen zich daarvoor, kunnen de Friezen zich weinig misstappen veroorloven. Zeker niet tegen de concurrenten Den Helder Suns en Yoast United. Zondag moest het team van coach Vincent van Sliedregt het opnemen tegen de Suns in Den Helder. De thuiswedstrijd op 22 oktober jl. werd na over time met 86-78 gewonnen.

Eerste kwart

Jose Dimitri Maconda, Ryan Logan, Tim Hoeve, Shaquille Doorson en George Brock werden als starters de houten vloer bij Aris opgestuurd. De Friezen hadden een prima start in de havenstad. Na zijn gewonnen sprongbal opende Doorson met zijn specialiteit: dunk. Pas na een score van Logan en twee benutte vrije worpen van Brock, kon de Suns iets tegenwerpen. 

Aris bleef echter aan de goede kant van de score. Logan maakte met een jumpertje na ruim vijf minuten de stand op 6-15. Naast een prima scoringpercentage werden ook de verdedigende stellingen intact gehouden. Nadat ook de nieuw aangetrokken Nigel Pruitt zijn opwachting had gemaakt, werd het eerste kwart met een and-1 van Reinder Brandsma afgesloten naar 13-26.

Tweede kwart

Nadat ook Pruitt zijn verdedigende kwaliteiten had getoond, opende Logan het tweede kwart. Dirigent Brock profiteerde met twee drietjes van zijn vrijheid naar 21-36.  Quin Cooper vuurde zijn eerste bommetje af naar 21-39. De grootste voorsprong met nog 6.34 sec. op de klok in het tweede kwart. 

Langzaam vocht de Suns, spelend zonder hun point guard Nino Gorissen, zich echter weer terug in de wedstrijd naar 34-45 bij rust. Met tien spelers op de vloer, en met 12 punten vanaf de bank, deed Aris voor rust prima zaken. Brock was met 12 punten grootverdiener bij de Friezen. Vanaf de bank deed de ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma prima zaken met 9 punten (4 uit 5).

Na rust

Maconda, en de eerste bom van captain Tim Hoeve, opende na rust. Twee bommetjes van Hoeve en Brock plus en twee vrije worpen van Doorson tilden de voorsprong naar 39-60. Een 6-0 run van de Suns stopte daarna even de verdere opmars van de Friezen. Ook liep de foutenlast bij het team van Vincent van Sliedregt op en de coach zijn spelers naar de kant riep. Pruitt vuurde zijn eerste en welkome bommetje af voor Aris naar 52-71.

Met nog een kwart te gaan stond er nog steeds ‘een veilige’ de 54-73 voorsprong.

Laatste kwart

Cooper opende met een bommetje het laatste kwart. Brandsma buffelde als vanouds onder het bord naar 54-79. Aris zat op rozen en kon de wedstrijd verder rustig uitspelen. Bij de Suns was het Sam Huurman die als enige nog enige weerstand kon bieden. Aris voelde zich in de havenstad als een vis in het water. Met ‘de jeugd’ op de vloer, Thomas van der Geijn (2 pnt.), Elmer Rafaela 5 pnt. en Joran Triemstra 2 pnt., freewheelde Aris dit seizoen naar zijn eerste century overwinning: 77-103. 35 Bankpunten en 22 assist zullen coach Van Sliedregt als muziek in de oren klinken. 

Kwartstanden: 13-26, 21-19, 20-28, 23-30.

Scores Aris: George Brock 25, Reinder Brandsma 16, Shaquille Doorson 14, Tim Hoeve 12 (4x3), Jose Dimitri Maconda 9, Ryan Logan 8 pnt. (8 assist en 8 reb.), Quin Cooper 6, Elmer Rafaela 5, Nigel Pruitt 4, Thomas van der Geijn en Joran Triemstra ieder 2.

Woensdag speelt Aris een uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle. Zowel Zwolle en Aris hebben beiden 23 punten. Zwolle heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 09 januari 2022 15:00
Locatie : Sportlaan, Den Helder
Seizoen : 2021-2022
Den Helder Suns 77
Aris Leeuwarden 103
Terug naar overzicht