(BC) Feyenoord Basketball - Aris Leeuwarden)

Aris verliest eerste wedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw in NBB Cup 

Aris speelt in de kwartfinale van de NBB Cup dit weekend een tweeluik tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam. De eerste wedstrijd in Rotterdam werd met 82-76 verloren.

Dit weekend staat geheel in het teken van de NBB Cup, de nationale beker. Zaterdag speelde Aris zijn eerste wedstrijd in Rotterdam. Zondag volgt dan de return in eigen Kalverdome. De club met een gunstig saldo plaatst zich voor de halve finale. Aris verloor de eerste wedstrijd met 82-76.

In de BNXT League waren beide teams aan elkaar gewaagd.  De Friese profbasketballers moesten wel twee keer een geringe (69-66 en 76-81) nederlaag slikken. De Friezen gingen dan ook met ‘sportieve revanche gevoelens’ beide wedstrijden tegemoet. Op de achtergrond speelde er nog een mentaal spelletje mee. Om zich te plaatsen voor de Elite gold in de BNXT League (de beste vijf van de nationale ranglijst in Nederland en België) zijn beide teams ook in een hevig gevecht gewikkeld.

Eerste kwart

Na een openingsbom van Nigel Pruitt had de nieuw aangetrokken speler van Aris een prima start met acht punten op rij naar 4-8 voorsprong. Zeeuw & Zeeuw haakte weer aan naar 10-10 na zes minuten spelen. Zeeuw & Zeeuw nam daarna een klein initiatief naar een kleine voorsprong. Via 22-17 was het captain Tim Hoeve die met een drietje de aansluiting weer bewerkstelligde: 22-20 na tien minuten.

Tweede kwart

Ryan Logan opende het tweede kwart. Met drie drietjes liep Rotterdam weer weg en Hoeve met gelijke munt betaalde. De schutterij bij Aris stond even op zacht en Rotterdam sloeg een eerste gaatje naar 38-25. Een bom van Hoeve en een bom van Shaquille Doorson gaf de Friezen weer enige lucht naar 41-32. Ook Pruitt deed weer een niet onbelangrijke duit in het zakje naar 43-35. Jose Dimitri Maconda mocht vanaf de vrije worplijn nog even raak schieten. Aris vocht zich langzaam weer in de wedstrijd. De dertien punten achterstand werd teruggeschroefd naar 44-37 bij rust. Kwartstanden: 22-20 en 22-17.

Sterk kwart na rust

Rotterdam opende na rust terwijl Aris naarstig op zoek was naar de aansluiting. Rotterdam liep weer uit naar 54 41 voor George Brock (2) Doorson weer een score lieten noteren 55-47. Brock vuurde een bommetje af naar 55-50. Cooper deed de Friese harten weer sneller kloppen en vuurde een bommetje af. Brock scoorde van ver de aansluiting naar 57-56. Met nog een kwart te gaan stonden beide partijen weer volledig in evenwicht: 59-59.

Laatste kwart

Vanaf de vrije worplijn nam Aris een geringe 61-63 voorsprong. De spanning liep daarna hoog op en het spel werd aan beide zijden slordiger. Het momentum lag dat moment bij Aris en coach Toon van Helfteren zijn spelers naar de kant riep. Doorson was echter niet van zijn stuk te brengen en verzilverde de bonus naar 63-66. Van Helfteren riep zijn spelers andermaal naar de kant na een bom (66-70) van Brock met nog zes minuten te gaan. Pruitt knalde Aris naar een voorlopig grootste voorsprong voor de Friezen: 65-72. De spanning liep hoog op en Rotterdam zich weer terugvocht naar 72-76. Coen Stolk vuurde een bommetje binnen en mocht de bonus verzilveren naar 76-76 met nog 1 min. 45 sec. te gaan. Rotterdam mocht na een 6-0 runnetje de vlag hijsen naar 82-76 winst. 

Zondag is de return in eigen Kalverdome

Om een ronde verder te komen moeten de mannen van coach Vincent van Sliedregt de wedstrijd met meer dan zes punten verschil winnen.

Loting van de kwartfinale:

Aris Leeuwarden – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord  82 - 76

ZZ Leiden – The Hague Royals                                   80 - 62                  

Den Helder Suns – Heroes Den Bosch                    63 - 80  

Landstede Zwolle – Donar Groningen                    (eerste wedstrijd zondag)

Wedstrijd informatie

Datum : 15 januari 2022 19:45
Locatie : Sportcentrum Rotterdam
Seizoen : 2021-2022
(BC) Feyenoord Basketball 82
(BC) Aris Leeuwarden 76
Terug naar overzicht