(BC) Aris Leeuwarden - Feyenoord Basketball

Aris bekert verder na spectaculaire winst op Rotterdam

Aris speelde zondag de returnwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord voor de NBB Cup in eigen Kalverdome. In Rotterdam werd zaterdag met 82-76 verloren. Thuis verpletterden de Friezen Rotterdam met 89-65

In een tweeluik werd dit weekend de kwartfinale tussen Aris en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord voor de NBB Cup gespeeld. In Rotterdam werd zaterdag luttele minuten voor tijd de 68-76 voorsprong uit handen gegeven. Zondag mocht het team van coach Vincent van Sliedregt proberen deze nare smaak weg te poetsen. De opdracht voor de Friezen was simpel. Winnen met zeven punten of meer verschil om zich te plaatsen voor de halve finale van de NBB Cup.

Eerste kwart

Na een rommelig start van beide teams en een 3-7 achterstand, was het captain Tim Hoeve die met een drietje Aris op het juiste spoor zette. Jones sputterde met een bommetje (6-10) nog even tegen. Daarna werd het Ryan Logan time die met George Brock het sein gaven voor een 12-0 run. Aris voer voor het eerst in veilige haven toen Maconda zijn team naar een broodnodige 17-10 schoot. Een verschil dat einde wedstrijd Aris in de schaal voor de tweede ronde moest brengen. Brock vuurde zijn eerste bommetje af naar 25-12 na een kwart spelen. Acht spelers van Aris stonden op dat moment al op het scoresheat. 

Tweede kwart

In het tweede kwart werden de verdedigende stellingen bij beide teams aangescherpt. De thuisploeg kwam echter nimmer in gevaar. De Rotterdammers werden na een score van een weer wervelende Jose Dimitri Maconda naar 34-17 gedubbeld. Maconda, Nigel Pruitt en dunk machine Shaquille Doorson bepaalden de ruststand daarna op een al veilige 41-20 voorsprong. Twaalf tegen twee assists zei alles over de spelers van Aris die elkaar de nodige eer gunden.

Na rust alle remmen los

Na rust werden alle sluisdeuren opengezet en de turbo ging erop. Doorson buffelde er met een alley-oop dunk lustig op los en met zes punten op rij liepen de Friezen steeds verder weg. Ook de drietjes begonnen te vallen van Pruitt, Brock, Maconda en captain Hoeve. De Rotterdammers wisten deze periode ook regelmatig het netje te vinden. Een spectaculair derde kwart werd met een stand van 67-43 afgesloten en de wedstrijd gespeeld was.

Laatste kwart

Ook in het laatste kwart bleef de schutterij doorknallen gesteund door een fanatiek meelevende spelers op de bank. Hoeve vuurde zijn derde bommetje (3 uit 3) binnen gevolgd door 2 x Maconda en Pruitt. Na een grootste voorsprong van dertig punten in de wedstrijd bleven er in de eindzoemer vierentwintig van over. Eindstand 89-65. Met deze zege plaatste Aris zich bij de laatste vier van de NBB Cup. 

Kwartstanden: 25-12, 16-8, 26-23, 22-22.

Scores Aris: Jose Dimitri Maconda 18 en 9 assist, Shaquille Doorson 18, Nigel Pruitt 14, George Brock 14, Ryan Logan 9 en 10 assist, Tim Hoeve 9 (3 uit 3), Quin Cooper 5, Reinder Brandsma 2.

Beker uitslagen:

 

Aris Leeuwarden – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

82 – 76 en 89 – 65.          Aris door.

ZZ Leiden – The Hague Royals                                   80 - 62 en 56-89          ZZ Leiden door

Den Helder Suns – Heroes Den Bosch                       63 - 80  2e wedstrijd dinsdag

Landstede Zwolle – Donar Groningen                        73-85  2e wedstrijd 1 februari

 

Wedstrijd informatie

Datum : 16 januari 2022 16:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2021-2022
(BC) Aris Leeuwarden 89
(BC) Feyenoord Basketball 65
Terug naar overzicht