Basketbal Academie Limburg - Aris Leeuwarden

Aris struikelt uit bij BAL Weert

De maand november was voor Aris Leeuwarden succesvol met een streak van drie overwinningen op rij. Daarna volgden er vijftien dagen zonder wedstrijden. Zondag reisde het team van coach Vincent van Slietrecht richting Limburg om het daar op te nemen tegen BAL Weert. Aris struikelde in het bronsgroen eikenhout met 76-69

De succesvolle maand november, met een streak van drie overwinningen, krijgt een vervolg met een drukke maand december. Vier competitiewedstrijden (BAL, Weert, Landstede Zwolle, Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, ZZ Leiden) en een bekerwedstrijd tegen Apollo Amsterdam staan op het programma. Zondag was de eerste confrontatie in Limburg tegen Basketbal Academie Limburg. Na een moeizame start werd de thuiswedstrijd begin oktober tegen BAL Weert met 83-74 over de streep getrokken.

Zonder schutter Ar’Mond Davis en Onne de Moes

Tegen The Hague Royals moest Ar’Mond Davis ‘wegens verkoudheidsverschijnselen’ het duel aan zich voorbij laten gaan. Ook tegen BAL Weert speelde Aris zonder Davis. De Amerikaan is wegens familieomstandigheden terug naar Amerika en sluit in de loop van volgende week weer bij de selectie aan. In de thuiswedstrijd tegen BAL was Aris rasschutter goed voor 28 punten. Met een seizoen gemiddelde van 15.1 punt per wedstrijd is Davis Aris clubtopscoorder. Onne de Moes ondergaat een operatie aan zijn pols en is de komende maanden uitgeschakeld.

Wedstrijd

Jose Dimitri Maconda, Quin Cooper, Ryan Logan, Shaquille Doorson en George Brock werden voor Aris als starters het parket opgestuurd. Tegen de regerend winnaar van de DBL-Cup namen de Friezen vanaf de vrije worplijn door Logan de voorsprong. De Limburgers antwoorden met een 8-0 run. Coach Vincent van Sliedregt nam na ruim vijf minuten bij een achterstand van 10-4 zijn eerste time-out. Met zijn tweede bommetje door Brock werd het eerste kwart afgesloten met een kleine 24-21 achterstand.

Slordig tweede kwart

Start tweede kwart vuurde Sander Hollanders een bommetje af voor BAL welke gedoofd werd door de derde van Brock. Brock was daarmee de enige speler die tot dan van afstand succes had. Cooper zorgde voor de 29-28 aansluiting. De afwerking bij de Friezen bleef echter slordig. BAL bleef zijn puntjes bijeen sprokkelen en liep via een 11-2 run uit naar 40-28. Vijf drietjes uit zes pogingen maakten het verschil. Bij een 43-30 achterstand na twee kwarten moest Aris na rust in de achtervolging.

Na rust

Hudson opende vanaf de vrije worplijn voor BAL na rust gevolgd door Verhoeven naar 46-30. Logan zette de eerste punten van Aris (46-32) op het scorebord. Waar Brock en Logan voor de punten zorgden was het wachten op de scherpte bij de overige spelers. Captain Tim Hoeve pakte de draad op met zijn eerste drietje naar 52-43 en BAL coach Radenko Varagic in een time-out vluchtte. Met een and-1 bracht Reinder Brandsma het verschil terug naar 56-49. Met nog een kwart te gaan keken de Leeuwarders nog steeds tegen een 58-51 achterstand aan.

Laatste kwart

Hollanders opende voor BAL gevolgd door een dunk van Doorson. De driepunter van Hollanders (4 uit 5) deed wel pijn maar Logan antwoorde met zijn 21ste punt. Maconda vuurde zijn eerste bommetje af gevolgd door een tweetje naar 67-60 met nog zes minuten te gaan. Een and-1 van Doorson deed alle Friese harten weer bonzen naar 67-63. BAL liep weer uit naar 73-63 en coach Van Sliedregt zijn spelers met nog vier minuten te gaan weer op de rails probeerde te zetten. De tijd begon echter te dringen. Brock pakte de draad met zijn 21ste punt weer op. Logan bracht het verschil naar 75-69. De tijd was daarna echter te kort om de achterstand nog weer helemaal goed te maken. Na drie zeges op rij moesten de Friezen in het bronsgroen eikenhout een 76-69 nederlaag slikken.

Kwartstanden: 24-21, 19-9, 17-18,18-18.

Scores Aris: Ryan Logan 22, George Brock 21, Shaquille Doorson 10, Reinder Brandsma 7, Jean Dimitri Maconda 5, Quin Cooper 4.

Woensdag 8 december komt Landstede Zwolle naar het Kalverdome. Vier dagen later volgt zondag 12-12 de confrontatie voor de NBB Basketball Cup tegen Apollo Amsterdam. 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 05 december 2021 19:00
Locatie : Sporthal Boshoven
Seizoen : 2021-2022
Basketbal Academie Limburg 76
Aris Leeuwarden 69
Terug naar overzicht