Aris Leeuwarden - Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball

Pijnlijke nederlaag

De nummers twee en drie in de BNXT League troffen elkaar vrijdag in het Kalverdome. Aris Leeuwarden tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal Rotterdam. Met een punt voorsprong voor Rotterdam, maar met een wedstrijd meer gespeeld, was het zaak voor Aris deze wedstrijd te winnen. Aris was deze avond niet op schot en verloor met 76-81.

De wedstrijd tegen Rotterdam was misschien wel een sleutelwedsstrijd om zich te plaatsen bij de eerste vijf in de BNXT League. Er van uitgaande dat de ‘top vier’ Heroes Den Bosch, ZZ Leiden, Landstede Zwolle en Donar Groningen geen grote fouten maken. De nummer vijf, om straks uit te komen in de Elite Gold, komt uit ‘the best of the rest’. 

Aris Leeuwarden (19 pnt) en Feyenoord Rotterdam (20 pnt.) hebben met nog acht en zeven wedstrijden te gaan, de beste papieren. In Rotterdam werd de uitwedstrijd ‘ongelukkig’ door de Friezen met 69-66 verloren. 

Bij gelijk eindigen aan het eind van de competitie beslist het onderling verschil. Winnen met drie punten of meer voor het team van coach Vincent van Sliedregt was dan ook zeer welkom. Het mocht niet zo zijn. Aris verloor de wedstrijd met 76-81.

Moeilijke start

Aris beleefde tegen Feyenoord Basketbal een moeilijke start. Kwam onder aanvoering van Ryan Logan (15 wedstrijdpunten, 8 rebounds en 8 assist) terug na een 0-5 achterstand. Een bom van ex-Aris speler Jeroen van der List naar 7-8 werd ontmanteld door Brock en Tim Hoeve (goed voor 4 uit 7 drietjes) naar 12-8. Cairon Jones, man of the match met 26 punten en 40 minuten speeltijd, besloot daarna een 0-8 run voor de Rotterdammers naar 12-16 na een kwart spelen.

Tweede kwart

George Brock opende het tweede kwart met een drietje waarna Jones Rotterdam de weg wees. Aris kon nog wel even aanhaken waarna Jarrit Rodes (18 punten en 10 rebounds) het stokje overnam en Rotterdam naar 29-36 ruststand schoot. Zeven uit zeven punten vanaf de vrije worplijn maakten het verschil.

Na rust

Jose Dimitri Maconda opende na rust hoopvol voor de Friezen. Shaquille Doorson meldde zich ook aan het front en Aris sloop langzaam dichterbij. Brock zette de 41-41 stand op het scorebord en onder luid enthousiasme van ‘de bank’ gloorde er met ruim vijf minuten weer hoop op een goed resultaat. 

De laatste vijf minuten zat er echter een dekseltje op de Rotterdamse basket. Met 2 tegen 9 punten in de laatste vijf minuten keken de Friezen weer tegen een 43-52 achterstand aan.

Laatste kwart

Het verschil van 9/10/11 punten achterstand hield vijf minuten stand. Captain Tim Hoeve vuurde twee bommetjes af. Maconda vuurde met twee rake vrije worpen en een bommetje naar de 65-67 aansluiting.

Coen Stolk verhinderde de verder opmars door twee drietjes af te vuren. Deze klap kwam Aris niet meer te boven en verloor met 76-81. 

Kwartstanden: 12-16, 17-28, 14-16, 33-29.

Scores Aris: Shaquille Doorson, Jose Dimitri Maconda en Ryan Logan ieder 15 punten, Tim Hoeve 14, George Brock 13 en 11 rebounds, Dikymbe Martin en Quin Cooper ieder 2.

Drukke maand januari

Woensdag speelt Aris zijn laatste competitiewedstrijd in 2021 uit bij ZZ Leiden. Na een kort kerstreces volgt in januari 2022 een druk programma met zes wedstrijden: Donar Groningen uit, Suns Den Helder thuis, Landstede Hammers uit, Yoast United thuis en uit en ZZ Leiden uit.

Daartussendoor moeten volgens planning er ook nog twee bekerwedstrijden worden gespeeld in de kwartfinale Basketbal Cup. Het lot bepaalde dat de tegenstander: Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 december 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2021-2022
Aris Leeuwarden 76
Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball 81
Terug naar overzicht