Aris Leeuwarden - The Hague Royals (oefen)

Aris spelers presenteren zich voor thuisfront met overwinning

Zaterdag presenteerde het team van Aris coach Vincent van Sliedregt zich voor het thuisfront. De Friese profbasketballers speelden in aanloop naar de start van de BNXL League, vrijdag 24 september tegen Donar Groningen, zaterdagmiddag tegen The Hague Royals met publiek. Aris won met 70-64.

Met een brede -en vernieuwde selectie, Reinder Brandsma, Tim Hoeve en Jackson van Seijen-Brown bleven het Kalverdome trouw, speelden de Friezen in aanloop naar de BNXL League vier oefenwedstrijden. In Den Helder werd in het preseason ruim met 45-79 gewonnen. Tegen Heroes Den Bosch kreeg Aris klop met 96-70. Winst (59-75) was er vervolgens tegen The Hague Royals waarna Landstede in Zwolle met 93-68 te sterk bleek. Zaterdag presenteerde Aris Leeuwarden zich voor het thuispubliek in de returnwedstrijd tegen The Hague Royals.

Aris Leeuwarden wist ook de thuiswedstrijd tegen The Hague Royals in winst om te zetten. Aris coach stuurde zijn vertrouwde starting five de houten vloer op: de vier Amerikanen Quin Cooper, Ryan Logan, Ar’Mond Davis, George Brock en met Shaquille Doorson. Na een eerste bommetje van topscoorder Ar’Mond Davis (22 punten) begon de wedstrijd hoopvol. Het vertoonde spel was de minuten daarna benedenmaats. Ook het schot wilde maar niet vallen en coach Van Sliedregt stuurde vijf Nederlanders de vloer op. Vincent van Sliedregt na afloop: “Onvolwassen, waar nodig maakten we de play’s en hadden wij de intensiteit om voor te komen maar om consequent de gehele wedstrijd met dezelfde intensiteit te basketballen was er niet bij”. Het eerste kwart werd met een magere 12-12 stand afgesloten.

Over het tweede en derde kwart was coach Van Sliedregt niet ontevreden en zag daarin voldoende lichtpuntjes. “Bij vlagen zitten wij in de organisatie en bij vlagen verliezen wij de complete concentratie. We hebben een hoop schoten gecreëerd die wij wilden creëren.

Door toedoen van Reinder Brandsma (and one) en een knap acterende debutant Dimitri José Maconda (20 min. speeltijd en 8 pnt.) sloeg Aris een eerste gaatje van zeven punten. Oud Aris speler Deividas Kumelis stopte de opmars en vuurde een bommetjes af. Piotr Pandura trok beide partijen weer in evenwicht. Schutter Ryan Logan stond vreemd genoeg op dat moment nog helemaal droog, maar kreeg al voor rust zijn derde en vierde fout aangemeten. Met een schotpercentage van ruim 30% voor Aris en ruim 40% voor The Hague gingen beide teams rusten bij een 32-29 stand.

Na rust opende Maconda voor het gering opgekomen thuispubliek. Davis en Brandsma tilden Aris naar 37-29 en naar het grootste verschil in de wedstrijd. Kumelis (18 wedstrijdpunten) stak met zeven punten op rij een spaak in het wiel waarna Arben Camaj zijn team weer op voorsprong knalde: 41-43. Op dat moment lukte bij Showman George Brock (“come on man”) even alles. Met een bommetje, gevolgd door twee scores, schoot hij de thuisploeg naar een geringe 52-48 voorsprong begin laatste kwart. 

Man of the match Ar’Mond Davis had het vizier begin laatste kwart op scherp. Liet twee bommetjes ontploffen en scoorde elf punten. Dat was echter niet genoeg om de Hagenezen van zich af te schudden. Het team van coach Bert Samson kwam zelfs weer even op voorsprong, 59-61 met nog vier minuten spelen. Logan, Maconda en Brandsma zorgden voor het slotakkoord en de 70-64 winst voor de Friezen.en 

Kwartstanden: 12-12, 20-17, 20-19, 18-16.

Topscores Aris: Ar’Mond Davis 22 punten, Reinder Brandsma en George Brock ieder 10 punten. The Hague Royals: Deividas Kumelis 18 punten, Bryce Smith 12 punten, Piotr Pandura 9 punten.

Zondag komt Apollo Amsterdam naar het Kalverdome. Deze wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 september 2021 16:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2021-2022
(oefen) Aris Leeuwarden 70
The Hague Royals 64
Terug naar overzicht