Aris Leeuwarden - Landstede Hammers

Aris komt thuis tekort tegen Landstede

Woensdagavond speelde Aris Leeuwarden tegen Landstede Zwolle. ‘De Hammers’ uit de Hanzestad stonden voorafgaande de wedstrijd op een teleurstellende zesde plaats. Twee punten achter het team van coach Vincent van Sliedregt dat de derde plaats innam. Aris kon geen vuist maken en verloor ruim met 73-94.

Landstede Zwolle, begin dit seizoen als mede titelkandidaat afgestempeld, moest van de tien gespeelde wedstrijden al vier nederlagen incasseren. Een doordeweeks oefenpotje van het team van coach Herman van der Belt tegen BAL Weert deed echter wonderen. Afgelopen zaterdag werd in de Vijf Mei hal ZZ Leiden op zijn tweede nederlaag getrakteerd. Maandag werd de 23-jarige IJslander Thorir Thorbjarnarson voor de rest van het seizoen aangetrokken. Aris verloor afgelopen zondag na een streak van drie overwinningen, zonder topschutter Ar’Mond Davis, uit bij BAL Weert. De samenwerking met de Amerikaan is woensdag wegens familieomstandigheden per direct ontbonden.

Prima start

Aris had tegen Landstede Zwolle een prima eerste kwart. Noah Dahlman opende voor de Zwollenaren waarna Ryan Logan Aris de weg wees naar een uiteindelijke 24-22 voorsprong na een kwart spelen. Bij een 4-4 stand vuurde captain Tim Hoeve de thuisploeg naar 7-4. Deze voorsprong lieten de Friezen niet meer glippen. Het was vooral Dahlman die Landstede, met acht punten, voor een grotere achterstand behoede. Met een driepunter van Quin Cooper werd het kwart afgesloten.

Tweede kwart doet Aris de das om

Een schotloze periode in het tweede kwart deed Aris uiteindelijk de das om. Vooral Naba Echols was een plaag voor de Friezen. De Hanzestad bewoners openden met een 0-12 run en deze klap kwam Aris niet weer te boven. Na ruim vijf minuten mocht Logan voor het eerst het netje doorboren. George Brock en een drietje van Logan noteerden de schamele zeven puntjes in het tweede kwart waar Zwolle er 23 liet noteren.

Na rust

‘De Hammers’ waren ook na rust niet meer te stuiten. Maar liefs zeven scorende spelers mochten de voorsprong verder uitbouwen. Drie minuten na rust was deze verder opgelopen naar 36-56. Vier minuten later naar 38-67 waarna Cooper een jumpertje kon maken. Het derde kwart werd afgesloten bij een stand van 45-71.

Laatste kwart alle remmen los

In het laatste kwart mocht Aris aan het schotpercentage werken. Ineens begonnen de driepunters (5) te vallen en kreeg de nederlaag een draaglijker aanzien. De verdedigende stellingen werden losgelaten en een goed scorend Aris won het laatste kwart met 28-23. Na vijf thuisoverwinningen bezorgde Zwolle Aris Leeuwarden (na Heroes Den Bosch) zijn tweede thuisnederlaag.

Kwartstanden: 24-22, 7-23, 14-26, 28-23.

Scores Aris: Ryan Logan 20, José Dimitri Maconda 12, Quin Cooper en Shaquille Doorson 10, Dikymbe Martin 7, Tim Hoeve en George Brock 6, Thomas van der Geijn 2.

Coach Vincent van Sliedregt 

Is de nederlaag voor coach Vincent van Sliedregt teleurstellend: “Ja en nee. Je weet dat je uit een moeilijke fase komt en dat Zwolle voor ons een moeilijke match-up is. Met name het tweede kwart was teleurstellend. Verder hebben wij het gevecht aardig aangegaan en dat dat in deze stand uit is jammer. Het eerste derde en vierde kwamen we redelijk mee met een ploeg als Zwolle alleen het tweede kwart gaven wij niet thuis”. Het was een week met emoties zeker gevoed door het vertrek van schutter Ar’Mond Davis. “Je ziet dat we wat minder lang stabiel kunnen blijven. Dat we wat sneller in de emotie schieten dan dat wij willen. Dat kan je wel aandragen als excuus maar daar heeft niemand een boodschap aan en wij dus ook niet. Het is zo en je moet bloeien waar je gepland staat. Er moeten nu weer nieuwe dingen gaan ontwikkelen, andere rollen en mensen die meer verantwoordelijkheden moeten nemen. Bij vlagen in deze wedstrijd zie je dat en dat we daar nog niet zijn dat mag”. Om een nieuwe speler aan te trekken: “We beginnen twee trajecten. Aan de ene zijde kijken we wat zien wij binnen onze groep en kunnen wij dat zelf oplossen en gelijker tijd wat is er allemaal beschikbaar”.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 december 2021 20:00
Locatie :
Seizoen : 2021-2022
Aris Leeuwarden 73
Landstede Hammers 94
Terug naar overzicht