Aris Leeuwarden - Heroes Den Bosch

Aris doet aan klantenbinding tegen Heroes Den Bosch

Aris speelde woensdag in eigen Kalverdome zijn derde wedstrijd in de BNXT League tegen Heroes Den Bosch. Tegen Heroes Den Bosch werden de tweede vijf minuten in het eerste kwart de Friezen fataal. Deze periode kreeg het team van coach Vincent van Sliedregt een 0-16 run te verwerken en kon deze niet meer helemaal wegwerken.

Na de spectaculaire 81-80 winst tegen Donar Groningen moesten de Friezen afgelopen zondag in Rotterdam een 69-66 nederlaag slikken tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Onder oud-Aris coach Erik Braal won Heroes Den Bosch dit seizoen zijn beide eerste competitie wedstrijden. Tegen ZZ Leiden in eigen huis met 72-64. Landstede werd in Zwolle met 49-65 verslagen. 

Aris Leeuwarden kon tegen 16-voudig landskampioen Den Bosch na de winst tegen Donar Groningen niet opnieuw stunten. De eerste vijf minuten gingen, onder toezicht oog van de nieuw aangetrokken vijfde Amerikaan Dikymbe Martin, naar 10-10 gelijk op. Austin Price gaf met zijn derde drietje het sein voor een 0-16 run voor Heroes. Michael Carlson voltooide een loepzuiver driepunt bombardement (6 uit 7) voor de Brabanders. De schade voor Aris liep op tot 12-29 na een kwart spelen. De wedstrijd leek op dat moment al gespeeld voor toen nog doodstille tribunes.

Clay Mounce opende voor Heroes waarna Carlson het verschil naar 12-35 bracht. Een desastreuze afgang dreigde, maar plots was daar Quin Cooper die zijn eerste bommetje afvuurde. Tim Hoeve deed dat dunnetjes over en kwam er weer wat leven in ‘de brouwerij’. Na een twee minuten durende pauze te hebben ingelast ging het schotpercentage bij de Friezen omhoog. De resterende minuten voor rust ging de wedstrijd gelijk op naar 32-50 ruststand. Vreemd genoeg stond Aris topscoorder van deze avond George Brock (21 wedstrijdpunten) nog helemaal droog.

Maar dat zou na rust veranderen en kwam de vechtmachine Aris Leeuwarden weer in beeld. Brock opende en de spelers van Heroes moesten gedwongen aan de noodrem trekken. Kregen al rap vijf teamfouten toebedeeld, waarvan Aris vanaf de vrije worplijn dankbaar gebruik maakte. Onder aanvoering van een opgefokte George Brock sloop Aris langzaam dichterbij. Quin Cooper deed met zes punten op rij alle harten weer sneller kloppen naar 55-68 en met nog een kwart te gaan. Het derde kwart werd door de Friezen keurig met 24-18 gewonnen.

Na een score van Shane Hammink en een and-1 van Reinder Brandsma (59-70) dreigde het weer even helemaal mis te gaan. Heroes liep uit naar 61-81 en de wedstrijd leek gespeeld met nog vijf minuten op de klok. Maar plots was daar Ryan Logan die met twee benutte vrije worpen alle hoop levend hield. Shaquille Doorson en Ar’Mond Davis melden zich aan het front met George Brock als grote aanjager naar 74-83. Brock liet zijn derde bommetje binnen ploffen en bracht de stand terug naar 81-86. De tijd was echter te kort om het tij te doen keren. Een tweetal ‘gedwongen’ fouten naar vrije worpen werden genadeloos door Heroes afgestraft. Aris verloor uiteindelijk eervol met 83-90. Waar Aris de eerste helft met duidelijke cijfers verloor (32-50), won het de tweede helft duidelijk met 51-40. 

Aris coach Vincent van Sliedregt: “We beginnen niet sterk genoeg. We komen op achterstand door dezelfde fouten die wij ook eerder hebben gemaakt. Een maand geleden speelden we ook tegen Heroes. Daar gingen we met dertig ervan af. Om dan binnen een maand tijd zoveel dichterbij te komen daar kun je positief over zijn”. Na vijf minuten bij een stand van 10-`0 ging het helemaal mis. “Ja dar gebeurden een paar dingen buiten het team. Bij hen vallen de ballen tegen een heel hoog percentage en een paar calls van de scheidsrechters gingen de andere kant op. Dat mag maar daar moet je op voorbereid zijn en gedisciplineerd blijven spelen en wij zakken dan toch weg even in de emotie en slechte lichaamstaal. Dan zijn we drie vier minuten niet op te letten. Dat was onvolwassen en niet professioneel. Ik zie verbetering en als wij dan wel weer scherp zijn en dat wij eigenlijk ploegen die wij het niet moeilijk zouden moeten kunnen maken, Heroes is echt wel een maatje groter en dat die dan toch wel even met het zweet in de bilnaad zitten de laatste minuten”.  Van Sliedregt tot slot: “Trots op het perspectief wat wij gecreëerd hebben. Dit zijn gewoon topploegen waar wij tegen gespeeld hebben en je doet in alle drie wedstrijden mee. Aan de andere kant teleurstelling dat het nog net niet lukt en ik hoop dat de nadruk op NOG mag liggen”. 

Kwartstanden: 12-29, 20-21, 24-18, 27-22.

Schutters Aris: George Brock 21, José Dimitri Maconda-Quin Cooper-Ryan Logan ieder 11, Ar’Mond Davis 10, Shaquille Doorson 9, Reinder Brandsma 7, Tim Hoeve 3.

Wedstrijd informatie

Datum : 29 september 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2021-2022
Aris Leeuwarden 83
Heroes Den Bosch 90
Terug naar overzicht