Aris Leeuwarden - Apollo Amsterdam

Aris doet goede zaken tegen Apollo Amsterdam

Aris speelde vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. In een kolkend Kalverdome walste het team van coach Vincent van Sliedregt met 95–75 over de Amsterdammers heen.

 

Met vier overwinningen uit zeven wedstrijden is er vooralsnog een ‘wankele’ basis gelegd om uit te komen in de Elite Gold van de internationale ronde BNXT League. Aris Leeuwarden moet dan bij de eerste vijf teams eindigen na 20 wedstrijden in het Nederlands deel van de BNXT League.  De vijf Nederlandse teams -en de beste vijf Belgische teams plaatsen zich daarvoor. Het team van coach Vincent van Sliedregt kan in de maand november een nog steviger fundament smeden. Maar dan mag het in de komende vier wedstrijden geen (weinig) punten morsen. Eerst is er een tweeluik, thuis en uit, tegen Apollo Amsterdam. Daarna volgt een uitwedstrijd tegen Yoast United. De maand wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen The Hague Royals. Vrijdagavond moest ‘concurrent’ Apollo in eigen Kalverdome het eerste slachtoffer worden. 

Sterke start

De Friezen maakten de hoge verwachtingen met de debuterende Amerikaan Dikymbe Martin in de gelederen tegen Apollo meer dan waar. Na de opening score van George Brock en de gelijkmaker van de Amsterdammers gooide Aris er een 9-0 run tegenaan. Bij Apollo was het Justin Mitchells die hevig tegensputterde. De Mokumers kwamen weer angstig naderbij (21-17). Shaquille Doorson bracht de stand met een tip-in naar 23-17. 

Tweede kwart beslissend

Topscoorder Ar’Mond Davis opende het tweede kwart met een steal en rondde deze af met een dunk. Bij 27-20 gooide Aris er onder impulsen van Ryan Logan een 8-0 runnetje tegenaan naar 35-20. Deze kloof van 15 punten werd daarna alsmaar groter en groter. Met een schotpercentage van ruim 50% tegen 35% voor Apollo konden beide teams bij een stand van 47-28 de kleedkamers opzoeken. Vanaf de driepuntlijn bleef de schade voor Apollo beperkt met slechts twee uit zes pogingen.

Verschil blijft gelijk

Na rust kon de thuisploeg het verschil in stand houden. Captain Tim Hoeve opende met een bommetje. Quin Cooper liet twee van zijn drie pogingen noteren en Logan de 60-37 op het nieuwe scorebord liet noteren. De tot dat moment nog puntloze ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma buffelde naar 66-43. Een lay-up van Casper van Pluuren in de buzzer was de slagroom op de taart van het knap gespeelde en beslissende derde kwart.

Laatste kwart naar Apollo

Voor de return van a.s. dinsdag in Amsterdam zullen de video beelden nog wel even worden nagekeken. De wedstrijd was allang gespeeld, maar verdedigend werden er in het laatste kwart te veel cadeautjes uitgedeeld. De Friezen haalden door ook zelf regelmatig te scoren gemakkelijk de eindstreep. Een century overwinning zat er net niet in. Eindstand: 95-75. 

Voor Aris was het de vijfde zege uit acht gespeelde wedstrijden. Met dertien punten deelt het team van coach Vincent van Sliedregt de plaatsen 3 – 4 – 5 op de ranglijst samen met ZZ Leiden en Apollo Amsterdam. Een ranglijst die wel een vertekend beeld geeft omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld.

Kwartstanden: 23-17, 24-11, 26-22, 22-25.

Scores Aris Leeuwarden: Ar’Mond Davis 18, Ryan Logan 15, Tim Hoeve 13, Shaquille Doorson 12 pnt. en 11 rebounds + 4 assist, Quin Cooper 8, Jose Dimitri Maconda en Reinder Brandsma ieder 7, George Brock 6 + 5 assist, Onne de Moes 5, Dikymbe Martin 2, Casper van Pluuren 2.

 

Interview met coach Vincent van Sliedregt op: https://johanspan.com/


 

Wedstrijd informatie

Datum : 05 november 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2021-2022
Aris Leeuwarden 95
Apollo Amsterdam 75
Terug naar overzicht