Apollo Amsterstam - Aris Leeuwarden

Aris maakt na benauwde zege uit bij Apollo sprong op de ranglijst

 

Met vier zeges uit de laatste vijf wedstrijden is het team van coach Vincent van Sliedregt met een prima serie bezig. De beloning was een voorlopige gedeelde vierde – vijfde - zesde plaats op de ranglijst met 14 punten. Dinsdag speelde Aris de return wedstrijd tegen Apollo en behaalde een benauwde 72-77 overwinning.

 

Vier dagen na de knappe 95-75 zege in Leeuwarden op Apollo speelde Aris dinsdag de returnwedstrijd in Amsterdam. Never change a winning team moet coach Van Sliedregt gedacht hebben. Hij stuurde dezelfde vijf starters in de Apollohal het parket op als vier dagen geleden in het Kalverdome. Ryan Logan, captain Tim Hoeve, Ar’Mond Davis, Shaquille Doorson en George Brock. De Friezen sleepten een benauwde 72-77 overwinning uit het vuur en rukken met 15 punten op naar een gedeelde 2e, 3e en 4e plaats op de ranglijst.

 

Prima start

Aris begon scherp aan de wedstrijd. Doorson opende voor Aris in Amsterdam. De tweede aanval was andermaal raak en in de derde Davis met zijn eerste dunk de 2-6 op het scorebord zette. Brock vuurde zijn eerste bom af naar 4-9. De productie stond daarna even op een waakvlam en coach Van Sliedregt zijn spelers tot de orde riep. Davis beloonde de ingreep met zijn eerste bommetje naar 8-14. Nadat vier van de vijf spelers bij de Friezen werden vervangen stond er na een kwart spelen een fraaie 8-20 op het scorebord. 

 

Aris laat voorsprong glippen

Begin tweede kwart kwam Apollo beter in de wedstrijd en kwam terug naar 16-22 en coach Van Sliedregt andermaal aan de noodrem trok. De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Vier minuten voor rust was het weer een wedstrijd bij een stand van 23-22 in Amsterdams voordeel. Davis maakte een bommetje van Bidias onschadelijk maar Apollo vanaf de vrije worplijn weer op voorsprong zette. In de buzzer knalde Davis naar zijn negende punt en de Friezen op een minimale -en benauwde 30-31 voorsprong. George Brock was tot dan met 10 punten de meest productieve voor de Friezen. De Amerikaan Justin Mitchell, in Leeuwarden 21 punten, was bij Apollo tot dan al goed voor dertien punten. Kwartstanden: 8-20 en 22-11.

 

Aris bleef zoekende

Het was duidelijk dat Aris na rust uit een ander vaatje moest tappen. Ryan Logan opende met zijn eerste twee punten voor Aris na rust. Maar het team bleef zoeken naar de juiste schwung die het afgelopen vrijdag etaleerde. Een dunk van Davis en een onsportieve fout van Benicio Leons gaf Aris weer een beetje lucht naar 38-42. Deze verdampte na een and-1 en een hoekje van De Randamie. Met nog een kwart te gaan keek Aris andermaal tegen een minimale 51-50 achterstand aan.

 

Quin Cooper zet Aris op juiste spoor 

Quin Cooper vuurde zijn eerste bommetje af naar 52-53 en met zijn tweede naar 56-56. Apollo nam een 63-58 voorsprong waarna Cooper zijn derde vuurpijl losliet en daarna driemaal bonus verzilverde naar 64-64. Doorson verdween met zijn vijfde naar de bank. Logan zette de Friezen weer op voorsprong met nog vier minuten te gaan. ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma wist het netje vanaf de vrije worplijn te vinden naar 65-70 en was er weer een kleine voorsprong met nog 2 min. 30 sec te gaan. Een bloedstollende laatste twee minuten volgde. Vanaf de vrije worplijn beslisten Ar’Mond Davis (6) en Brock (1) daarna de wedstrijd in Fries voordeel. Eindstand: 72-77.

 

Kwartstanden: 8-20, 22-11, 21-19, 21-27.

Scores Aris: Ar’Mond Davis 22, Quin Cooper 16, George Brock 15, Shaquille Doorson 10, Ryan Logan 6 en 8 assist, Reinder Brandsma 6, Jose Dimitri Maconda 2.

Zondag speelt Aris een uitwedstrijd tegen Yoast United.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 november 2021 20:00
Locatie : Apollohal, Amsterdam
Seizoen : 2021-2022
Apollo Amsterdam 72
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht