Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball - Aris Leeuwarden

Slordig Aris onderuit bij Feyenoord Rotterdam

Aris Leeuwarden en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam gaan beiden voor een top zes notering voor een plek in de Elite A. Zowel Rotterdam en Leeuwarden hadden een prima seizoenstart. In de midweekse ontmoeting in Rotterdam wist een machteloos Aris geen vuist te maken en verloor kansloos met 82-56.

Donderdag reisde het team van coach Ferried Naciri richting Rotterdam voor zijn tweede competitie wedstrijd in dit corona seizoen. Zowel Rotterdam als ook Aris wisten afgelopen weekend de eerste wedstrijd te winnen. Rotterdam verpulverde (90-54) in eigen Topsportcentrum Amsterdam en Aris (86-66) deed prima zaken in Den Haag. Beide ploegen mochten proberen deze ongeslagen status te handhaven. Een interessante ontmoeting waarbij de Friezen twee oude bekenden tegen kwamen. Oud Aris speler Jeroen van der List en schutter Arunas Mikalauskas die afgelopen seizoen nog indruk bij de Friezen maakte. 

Coach Ferried Naciri stuurde zijn vaste starters de vloer op: Chad Frazier, Sjoerd Koopmans, Jean-Victor Mukama, Craig Osaikhwuwuomwan en Giannis Dimakopoulos. Zij zagen o.a. Van der List, Mikalauskas en de herstelde Ordana Kanda tegenover zich. Kanda zette de eerste score voor de Rotterdammers op het bord. Frazier (2x) en Mukama antwoorden na een rommelige eerste minuten naar 2-5. Met een and-1 van Mikalauskas werd de stand weer gelijk getrokken. Mukama maakte zijn reputatie waar en vuurde zijn eerste twee bommetjes af naar 5-11. Coach Naciri moest in een time-out vluchten nadat nogmaals twee bommen van de Rotterdammers binnen ploften: 12-13. Na een kwart spelen was de ‘magere’ stand met 15-15 geheel in evenwicht. Rotterdam opende ook het tweede kwart maar beide teams kleefden als aan een touwtje aaneen: 20-20. Het schotpercentage bleef echter veel te laag om ook maar enige afstand te nemen. Frazier was tot dan al goed voor elf punten. Aris stond na de 22-24 voorsprong daarna bijna drie minuten droog, was slordig en moest toezien dat Feyenoord na een 12-0 run bij rust naar 34-24 uitliep.

Dezelfde starters mochten de achterstand na rust weer proberen goed te maken. Sjoerd Koopmans vuurde een drietje binnen die Mikalauskas (19 pnt. en 7 rebounds) echter met gelijke munt beantwoorde. ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma was met zes punten op rij succesvol maar kon ook niet verhinderen dat het verschil rond de tien punten bleef. Na een derde drietje van Van der List (16 pnt.) riep coach Naciri zijn spelers andermaal naar de kant: 54-42. Mikalauskas vuurde de 57-42 naar het bord met nog 10 minuten te spelen.

De Rotterdammers openden het laatste kwart met een and-1 en een bom van Coen Stolk. Naciri trok andermaal aan de noodrem waarna Mikalauskas zijn 17e punt liet noteren naar 66-44. Voor de Friezen was het de genadeklap. Met een veel te mager schotpercentage van nog geen 30 % kwamen de Friezen tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord veel tekort en verloren met 82-56.

Kwartstanden: 15-15, 19-9, 23-18, 25-14.

Tegen Almere Sailers mag Aris Leeuwarden zaterdag proberen deze misstap tegen Rotterdam weer proberen weg te poetsen. Almere wist donderdag van Amsterdam te winnen.

Wedstrijd informatie

Datum : 21 januari 2021 19:45
Locatie : Topsportcentrum Rotterdam
Seizoen : 2020-2021
Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball 82
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht