Yoast United - Aris Leeuwarden

Aris kan niet stunten tegen koploper Yoast United

Aris Leeuwarden speelde paasmaandag een uitwedstrijd tegen de ongeslagen lijstaanvoerder in de elite B Yoast United. De gehavende Friese profbasketballers konden in Bemmel niet stunten.  Een slecht gespeelde eerste helft deed de Friezen de das om. Aris verloor met 74-56.

“Het seizoen zo goed mogelijk afsluiten”. Dat is het credo van de dit seizoen geplaagde coach Ferried Naciri. Met ieder zes punten sluit Aris Leeuwarden de ranglijst samen met The Hague Royals en Almere Sailors. Aris reisde paasmaandag af naar het Gelderland om het in Bemmel op te nemen tegen de ongeslagen koploper in de Elite B; Yoast United. De twee debutanten in de Dutch Basketbal league Almere Sailors en The Hague Royals kruisen de degens deze paasmaandag in Flevoland.

In eigen Kalverdome schoot Yoast United in de Elite B 18 maart jl. met scherp. De acht Friezen verloren de eerste wedstrijd met 73-100. Maar liefst 54 punten (18 uit 26) kwamen daarvan uit ‘de vooraf zo gevreesde’ driepunters. Zaak was dan ook om vooral op deze paasmaandag de ‘driepuntangel’ uit het team van coach Matthew Otten te halen.

De koploper speelde zonder Matthew van Tongeren en Jurrian Douwes. Aris moest het nog steeds doen zonder zijn guard Chad Frazier. Yoast United opende met een open dunkje. Sjoerd Koopmans pareerde en dat was het enige wapenfeit na 5. 30 min. speeltijd. De Friezen keken op dat moment tegen een 11-2 achterstand aan. Bij een stand van 16-4 nam Aris coach Ferried Naciri zijn eerste time-out. Met een 21-8 achterstand na een kwart spelen ging Aris een lastig middagje tegemoet.

Ook begin tweede kwart wist Aris het netje moeilijk te vinden. Cedrick Dedecker was de eerste die daarvoor het sein gaf met zijn specialiteit. Aris keek dat moment al tegen een 29-11 achterstand aan. Aris krabbelde daarna wel iets van de achterstand af.  Maar na een and-1 tegen, gevolgd door een foute pass van Giannis Dimakopoulos ging alle hoop op een eventuele aansluiting vervlogen. Naciri nam zijn tweede time-out bij een 36-15 achterstand waarna Dedecker zijn tweede drietje liet noteren. Captain Sjoerd Koopmans liet vanaf de vrijeworp lijn zijn 6e punt noteren. Mede door 12 turnovers in de eerste helft, bleef Aris de eerste helft steken op slechts 20 punten. Yoast United fabriceerde het dubbele aantal (40) op het bord waaronder 5 uit 11 drietjes.

Met een 6-6 score in de eerste vier minuten na rust kon Aris aardig bij blijven. Het spel bleef echter te slordig om de nodige herstelwerkzaamheden verder uit te voeren. Na een grootste achterstand van 25 punten (54-31) bracht Torben Tönjann het verschil met een score plus drietje weer terug naar 54-34. Een gelijk opgaand derde kwart werd afgesloten bij een stand van 59-37. De laatste weken in goede vorm stekende Tim Hoeve stond vreemd genoeg de eerste drie kwarten en de gehele wedstrijd (0 uit 7 en 0 uit 4) helemaal droog.

Tijme van Dijk gaf met zijn eerste score de Friezen nog weer even enige hoop op een redelijk resultaat naar 61-44. Bjorn van Dijk vuurde zijn eerste bommetje af, maar ‘man of the match’ Kaleb Warner elimineerde met zijn 18epunt alle Friese hoop. 

Het vierde kwart wist Aris nog wel met 19-15 te winnen. Het was echter te weinig om de slecht gespeelde eerste helft nog weer goed te maken. Aris verloor met 74-56.

Scores Aris: Sjoerd Koopmans 13 punten. Reinder Brandsma was goed voor een double-double; 12 punten 11 rebounds. Cedrick Dedecker scoorde 12 punten waarvan 3 uit 5 drietjes. Tijme van Dijk-Torben Tönjann en Bjorn de Vries ieder 5 punten. Giannis Dimakopoulos en Rikkert de Maertelaere ieder 2 punten.

Kwartstanden: 21-8, 19-12, 19-17 en 15-19.

Zaterdag speelt Aris een thuiswedstrijd tegen de nummer twee in de Elite B BAL Weert.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 april 2021 16:30
Locatie : Sportcentrum De Schaapskooi
Seizoen : 2020-2021
Yoast United 74
Aris Leeuwarden 56
Terug naar overzicht