The Hague Royals - Aris Leeuwarden

Aris kan thuiszege geen vervolg geven uit bij The Hague Royals

Aris Leeuwarden speelde donderdag een uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager The Hague Royals. Het team van coach Ferried Naciri had een offday en ging met 72-49 onderuit.

Het zijn bijzondere en drukke dagen voor Aris Leeuwarden.

1. Bijzonder: door de berichtgeving van de NOS, waarin naar voren komt dat er onderzoek wordt gedaan naar een aantal (buitenlandse) Aris spelers van destijds die mogelijk betrokken zijn geweest bij matchfixing van 1 of meerdere wedstrijden aan het einde van seizoen 2018/2019.

2. Druk: het team van coach Ferried Naciri moet sportief de komende tien dagen vier wedstrijden spelen. Bij winst zou het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen nog weer enige glans kunnen geven. Hekkensluiter The Hague Royals moest daar op 1 april dan het eerste slachtoffer worden.

In Den Haag troffen de Leeuwarders een in topvorm verkerende Deividas Kumelis. Deze oud-Aris speler elimineerde zaterdag jl. met 42 punten in zijn eentje BAL Weert.

Tijme van Dijk is door Aris voor de rest van het seizoen aangetrokken en reisde gelijk mee richting Den Haag. The Hague opende de wedstrijd. Met een dunk kwam het antwoord van Reinder Brandsma. Dat was voorlopig in de eerste vier minuten het enige wapenfeit. Coach Naciri riep zijn spelers naar de kant bij een 11-2 achterstand. Aris speelde erg slordig en nieuwkomer Tijme van Dijk zijn eerste minuten kwam maken. Maar alles ging mis. Zelfs vanaf de vrije worplijn ging het mis. Giannis Dimakopoulos wist vanaf de vrije worplijn slechts één uit vier te scoren. Bjorn de Vries mikte ook één keer raak. Na een kwart spelen stond er 17-4 op het scorebord.

De eerste echt goed lopende aanval van Aris werd knap afgerond door Sjoerd Koopmans. Cedric Dedecker bracht met een and-1 het verschil terug naar tien punten: 19-9. Hoewel nog steeds erg slordig, leek Aris langzaamaan onder aanvoering van De Vries (5 pnt.) wel iets beter in de wedstrijd te komen. Leek. Het schotpercentage bleef echter ver achter wat normaal moet zijn om een wedstrijd te winnen. Naciri trachtte nogmaals via een time-out de wedstrijd te doen kantelen maar tevergeefs. Geluk bij een ongeluk was dat ook The Hague er in het tweede kwart weinig van bakte. Bij een achterstand van 31-15 bij rust, mocht het coach duo Naciri en Nanne Klompstra in de kleedkamer proberen het nodige onderhoud -en de nodige reparaties uitvoeren.

Kumelis opende voor The Hague met zijn eerste drietje. Tim Hoeve (2x), Dimakopoulos en De Vries begonnen het netje nu wel te vinden en even leek het weer een wedstrijd te worden bij een stand van 37-34. De opmars werd echter ruw onderbroken. Aris viel weer terug in zijn oude ritme van voor rust. Met nog een kwart te gaan stond er een magere 32 punten voor Aris op het bord. The Hague stond op een comfortabele 54 punten.

Na een eerste drietje van Torben Tönjann, werd de hoop op een goed resultaat direct de grond ingeboord. Het was en bleef een ongelijke strijd. Aris was de weg deze donderdag volledig kwijt en incasseerde tegen de rode lantaarndrager een teleurstellende 72-49 nederlaag.

Kwartstanden: 17-4, 14-11, 23-17, 18-17.

Topscoorder Bjorn de Vries was goed voor 11 punten en 6 rebounds bij Aris. Niemand bij de Friezen kwam verder in de dubbele cijfers.

Morgen, zaterdag 3 april, komt Apollo Amsterdam naar het Kalverdome. Paasmaandag, 5 april, dan weer uit naar de koploper in de Elite B; Yoast United. Zaterdag 10 april komt nummer twee van de Elite B BAL Weert richting Fryslân.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 april 2021 20:00
Locatie : Sportcentrum Zuiderpark
Seizoen : 2020-2021
The Hague Royals 72
Aris Leeuwarden 49
Terug naar overzicht