Landstede Zwolle - Aris Leeuwarden

Landstede wint ruim van gehavend Aris

Een nog steeds gehandicapt Aris mocht het donderdag in de doordeweekse wedstrijd opnemen tegen de regerend landskampioen Landstede Zwolle. In Zwolle verloor een nog steeds gehavend Aris met 86-58.

Het team van coach Ferried Naciri stond de komende drie dagen voor een ware krachtproef. Donderdag eerst de ‘mini noordelijke derby’ tegen de regerend landskampioen Landstede Zwolle. Zaterdag volgt dan de echte noordelijke derby in het Kalverdijkje tegen Donar Groningen. De laatste vier wedstrijden wist het team van coach Herman van der Belt te winnen. Landstede moest alleen in de seizoen ouverture het hoofd buigen voor Donar Groningen. Ook Donar verloor één keer, de Groningers konden tegen ZZ Leiden de sleutel niet vinden. Een gehandicapt Aris, zonder Chad Frazier, Cedric Dedecker en de geschorste Craig Osaikhwuwuomwan, verloor zijn laatste twee wedstrijden. 

Op papier was het in de Hanzestad een schier onmogelijke opgave. Ook in Zwolle moest coach Ferried Naciri het nog steeds doen zonder Chad Frazier en Cedrick Dedecker. 

Sjoerd Koopmans, Tim Hoeve, Jean-Victor Mukama, Torben Tönjann en Reinder Brandsma openden het bal voor de Friezen. Onverschrokken ging het team van acquit. Reinder Brandsma en Tim Hoeve (3) zetten de Friezen na 3. 30 min. spelen op 6-9 voorsprong. Zes minuten bleef Aris aan de goede kant van de score (12-13) waarna Landstede, o.a. via 8 vrije worpen, naar 23-13 snelde. Bij die stand werd het eerste kwart afgesloten. 

Bjorn de Vries opende voor de Friezen het tweede kwart. Giannis Dimakopoulos benutte zijn lengte waarna Mukama de 23-19 op het bord zette. Aris kon in het spoor blijven maar keek bij rust tegen een 35-26 achterstand aan. 

Dahlman opende voor de Zwollenaren na rust, maar deze werd gerepareerd door Dimakopoulos en twee keer De Vries. De geringe rotatie bij Aris begon echter langzaam scheurtjes te vertonen. Een drietje van oud-Aris speler Nigel van Oostrum gaf het startsein voor een Zwolse 7-0 run. Mukama en twee keer Sjoerd Koopmans wisten van geen wijken en antwoorden met een 6-0 runnetje. Het derde kwart werd afgesloten bij een stand van 60-45. 

Duidelijk werd dat de 10 man rotatie bij de Zwollenaren zijn vruchten afwierp. Met nog vier minuten te spelen was het verschil echter nog steeds maar ‘een acceptabele’ 15 punten. Coach Naciri probeerde daar in een time-out nog iets vanaf te knabbelen. Het bleef echter vechten tegen de bierkaai en ook de vermoeidheid sloeg toe. Aris wist het laatste kwart slechts 13 punten bijeen te sprokkelen tegen Landstede met 26. Landstede Zwolle won nog ruim met 86-58. Grote man bij Zwolle was Jozo Rados met 18 punten en 14 rebounds.

Bij Aris was Jean-Victor Mukama met 34 speelminuten goed voor 17 punten en 12 rebounds. Ook Giannis Dimakopoulos deed met 29 speelminuten, 13 punten en 10 rebounds een flinke duit in het zakje.

Zaterdag speelt Aris Leeuwarden thuis tegen Donar. Deze wedstrijd staat in het teken van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 februari 2021 19:30
Locatie : Landstede Topsportcentrum
Seizoen : 2020-2021
Landstede Zwolle 86
Aris Leeuwarden 58
Terug naar overzicht