Basketbal Academie Limburg - Aris Leeuwarden

Voor Aris een jaar om doelstellingen bij te stellen

Club, spelers en trainers hebben bij aanvang van ieder seizoen een bepaalde doelstelling. De vooraf opgelegde doelstellingen van Aris Leeuwarden was om bij de eerste zes in de reguliere competitie te eindigen. Dat bleek een brug te ver. Ook een tweede doelstelling om bij de eerste twee te eindigen in de Elite B kan naar de prullenbak. Na een matige beginfase en een knap gespeelde tweede helft verloor Aris met 91-69.

Daarna was het weer terugschakelen naar een nieuwe stip aan de horizon. Het nu volgende doel is om na de resterende serie wedstrijden in de Elite B Apollo Amsterdam, The Hague Royals en Almere Sailors onder zich te houden. Zaterdagavond lag de eerste uitdaging in Limburg. Aris reisde af richting Weert om het in sporthal Boshoeve op te nemen tegen Basketbal Academie Limburg. 

Na de Elite B kan het seizoen daarna nog feestelijk worden afgesloten met een goed resultaat in de Basketball Cup. Op donderdag 22 april speelt Aris zijn laatste competitiewedstrijd. Zaterdag 24 april zijn de voorrondes (1/8 finale) van het bekertoernooi tussen de nummers vijf tot twaalf. De eerste vier ploegen zijn in de eerste ronde vrijgesteld en geplaatst voor de kwartfinale. Het team van coach Ferried Naciri plaatste zich afgelopen seizoen voor de finale van de Basketball Cup tegen Donar Groningen. Een finale die wegens het heersende Covid-19 virus nooit werd gespeeld.

Met acht man moesten de Friezen de klus in het Limburgse proberen te klagen. Reinder Brandsma opende voor Aris vanaf de vrije worplijn. Na een lay-upje ontploften drie bommetjes voor Bal binnen. Voor coach Naciri tijd in een time-out te vluchten bij 13-3 achterstand. Na een rappe tweede fout van Brandsma mocht ook Giannis Dimakopoulos zijn puntentotaal (23) van afgelopen donderdag een vervolg gaan geven. Na een driepuntfestival van de Limburgers (4 uit 12) werd het eerste kwart afgesloten met een 20-8 achterstand. De Friezen waren met een schotpercentage van 17% naarstig op zoek naar de juiste richting.

Na een rommelig begin tweede kwart vuurde specialist Cedric Dedecker zijn tweede bommetje af naar 20-11. Na een voltreffer van Trevor Jasinsky naar 28-15 trok Naciri nogmaals aan de noodrem. De Amerikaan was met 17 punten tot dan (en 24 in de eerste helft) niet te stoppen. De Friezen konden het verschil van twaalf+ punten redelijk in evenwicht houden. Maar na slordig spel van Aris in de laatste minuten van het tweede kwart mocht BAL in de buzzer de stand naar 44-25 schieten. Het verschil in driepunters deed Aris in de eerste helft de das om: 8 uit 13 voor BAL en 2 uit 12 voor Aris. Bij Aris waren Brandsma en De Vries al bestraft met drie persoonlijk fouten. 

Na rust werd balverlies van Aris afgestraft met een dunkje. BAL liep weg naar 50-27. Op dat moment melden Tim Hoeve (3) en Dimakopoulos (14 pnt,) zich aan het front. Met een and-1 bracht De Vries het verschil terug naar zestien punten: 50-34. Maar de Friezen konden maar moeilijk echt grip op de wedstrijd krijgen. Dedecker vuurde met zijn derde drietje de stand naar 65-44 met nog een kwart te gaan.  Brandsma kreeg kort daarvoor zijn vierde fout aangesmeerd.

Terwijl de wedstrijd allang was gespeeld, probeerde Naciri via een time-out de 25 punten achterstand (73-48) een draaglijker aanzien te geven. Torben Tönjann gaf het sein met zijn eerste score (3) van de wedstrijd. Met nog zeven minuten speeltijd mocht Brandsma met zijn vijfde fout toekijken. De Vries en Dedecker sputterden met een drietje nog wel enigszins tegen. Maar de Friezen werden helemaal horende en ziende dol gespeeld door Trevor Jasinsky. Met nog zes minuten te gaan was hij alleen al goed voor 38 pnt., 10 reb. en 4 ast. Aris incasseerde, na een knap gespeelde tweede helft, met een eindstand op het scorebord van 91-69 zijn elfde nederlaag op rij. Kwartstanden: 20-8, 24-17, 21-19, 26-25.

Bij Aris kwamen de volgende spelers in de dubbele cijfers: Giannis Dimakopoulos met een double-double naar 18 punten en 12 rebounds. Cedrick Dedecker 18 punten waarna 4 x3. Bjorn de Vries 14 punten.

 

Zaterdag 27 maart mag het team van het trainersduo Ferried Naciri en Nanne Klompstra de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Almere Sailors.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 maart 2021 20:00
Locatie : Sporthal Boshoven
Seizoen : 2020-2021
Basketbal Academie Limburg 91
Aris Leeuwarden 69
Terug naar overzicht