Aris Leeuwarden - The Hague Royals

Aris sluit competitie af met nederlaag tegen The Hague Royals

‘Het competitie seizoen goed afsluiten en met een goed gevoel de DBL CUP ingaan’. Dat was de inzet van het coach duo Ferried Naciri en zijn assistent Nanne Klompstra, de spelersgroep, het bestuur en iedereen die het Friese profbasketbal een warm hart toedraagt. De laatste reguliere competitiewedstrijd tegen The Hague Royals moest daarvoor wel gewonnen worden. Aris kreeg na een score in de buzzer zijn 17enederlaag te verwerken. Uitslag: 61-63. 

Na de winst van Aris afgelopen zaterdag in Almere werd de rode lantaarn overgedragen aan de debutant in de DBL League Almere Sailors. Winst tegen een tweede debutant, The Hague Royals dat twee competitie punten (10-8) meer heeft, kan de dit seizoen ‘teleurstellend en verloren’ verlopen competitie afsluiten met een tiende plek. Maar veel belangrijker: na twee overwinningen op rij daarna met een goed gevoel de strijd om de DBL CUP ingaan. 

In de stopgezette corona competitie oktober 2020 won Aris zijn eerste duel met 81-63 tegen The Hague Royals. Na de herstart van de DBL League januari jl. wisten de Friezen The Hague Royals in eigen huis met 66-86 te verslaan. De eerste wedstrijd in de Elite B moest Aris in Den Haag een flinke 72-49 nederlaag incasseren. In de onderlinge strijd staat het team van coach Ferried Naciri met 2-1 voor. Donderdag werd de reguliere competitie in eigen Kalverdome afgesloten met een vierde onderling treffen tegen de Hagenezen.

De wedstrijd van donderdag in eigen Kalverdome was een spiegelbeeld van het verloop dit seizoen. Een niet voor mogelijk gehouden blessure leed, slordig- maar met soms ook aardig spel. Maar bovenal, uiterst pechvol. En dan de wedstrijd in de buzzer verliezen past precies in dat beeld. 

Op de valreep moest een van de dit seizoen constantste spelers door de hedendaagse verschijnselen afhaken. ‘Vanochtend tijdens de test is iemand positief getest. Toen is iedereen nog een keer getest en bleek dezelfde speler nog een keer positief en daarna nog een keer door de GGD. De rest van de spelers was negatief’. 

Aris startte de wedstrijd zonder gangmaker Sjoerd Koopmans en begon veel te slap aan de wedstrijd. Bij The Hague Royals viel juist alles binnen en al na 4 min. 30 spelen keken de Friezen na een score van oud-Aris speler Deividas Kumelis tegen een 4-16 achterstand aan. Tim Hoeve gaf met een bommetje het sein voor de achtervolging. Plots viel het schot nu wel bij de thuisclub. Met een 13-0 run werd de achterstand omgezet naar 17-16 voorsprong. Tim Troussel, de grote plaaggeest voor Aris met 13 punten in het eerste kwart en 22 wedstrijdpunten, vuurde nogmaals raak waarna Chad Frazier met een lay-upje Aris na een kwart wedstrijd op voorsprong zette: 23-20. 

Giannis Dimakopoulos opende het tweede kwart. Torben Tönjann vuurde zijn eerste en enige bommetje van de wedstrijd af waarna Bjorn de Vries en Cedric Dedecker het verschil naar acht punten tilden: 34-26 en 36-28. Aris kon de scoringsdrift van Kumelis voor rust aardig in bedwang houden. Pas vanaf de vrije worplijn wist Kumelis zijn vierde punt te scoren. Plaaggeest Troussel vuurde zijn derde bommetje af en was de acht punten voorsprong bij rust weer gehalveerd: 38-36.

De Friezen kwamen slecht uit de kleedkamer. Tönjann liep al snel tegen zijn vierde fout aan en werd de spoeling wel erg dun. Na de gelijkmaker van de Pool Piotr Pandura wisten Dimakopoulos en Frazier de Friezen nog een keer op voorsprong (43-49) te zetten. Maar het meeste kruid was verschoten. Onder leiding van man off the match Troussel liepen de Hagenezen uit naar 45-51. Hoeve haakte nog weer even aan met twee benutte vrije worpen naar 47-51 met nog een kwart te gaan. 

Het laatste kwart werd een zenuwenspel met kansen voor beide teams. Nadat Tijme van Dijk zijn eerste punten binnenschoot was het Dedecker die de partijen weer naast elkaar schoot: 53-53. Minutenlang bleef het daarna een puntje-puntje wedstrijd. Reinder Brandsma leek de Friezen naar de overwinning te schieten met nog 1 min. 43 op de klok. Kumelis vuurde zijn eerste en enige bommetje raak naar 61-61. Met nog 32 sec. te gaan en balbezit voor Aris ging een laatste poging van Hoeve mis. 

De laatste drie seconden vertelden het gehele verloop van de competitie dit seizoen. In een ultieme poging was het de reboundkoning van deze wedstrijd Eric Kibi (2 OR en 15 DR) voor de Hagenezen die in de buzzer zijn achtste punt liet binnen ploffen. Uitslag: 61-63.

Aris coach Ferried Naciri: “Het was geen mooie wedstrijd. We starten heel slap. We krijgen verschrikkelijk veel gemakkelijk kansen en open schoten en lay-up, alles wat je maar wil. Je kunt bij rust gemakkelijk 10-12 punten voorstaan. Je mist en als je de bal niet door de ring krijgt wordt het heel moeilijk en dat is het hele verhaal van dit seizoen denk ik. Basketballend ben je gewoon het beste team dat is nooit een vraagteken geweest. We scoren gewoon niet en dat is het probleem. Wij houden hun de laatste drie kwarten op 16, 15 en 12 punten en veel meer kun je niet vragen. Maar wij scoren gewoon niet en de bal gaat er niet in: klaar. Vanavond is vervelend en morgen moeten wij weer verder. De wedstrijd is voorbij en begin je aan de bekerweek”. 

Komende zaterdag start voor Aris Leeuwarden het bekeravontuur met een uitwedstrijd tegen The Hague Royals.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 22 april 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2020-2021
Aris Leeuwarden 61
The Hague Royals 63
Terug naar overzicht