Aris Leeuwarden - Heroes Den Bosch

Aris kan net niet verrassen tegen Heroes 

Aris Leeuwarden nam het zaterdag op tegen 16-voudig Nederlands Kampioen Heroes Den Bosch. Een ploeg in vorm. Heroes wist de laatste vijf wedstrijden te winnen en versloeg afgelopen donderdag de ongeslagen koploper ZZ Leiden.  Een geplaagd Aris is zoekende naar de juiste vorm. De laatste zes duels gingen verloren. Aris ging strijdend ten onder met 72-74.

Er waren voorafgaande de wedstrijd nog twee competitieronden te gaan en om zich te plaatsen voor de Elite A of in de Elite B. ZZ Leiden, Donar Groningen en Landstede Hammers zijn reeds geplaatst voor de elitegroep. Heroes Den Bosch strijdt samen met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, Yoast United (allen 12 pnt.) en Den Helder Suns (10 pnt.) nog voor de plekken vier-vijf en zes. 

Voor Den Bosch waren de belangen in het Kalverdome enorm en niets meer of minder dan een ‘must win’ wedstrijd. Apollo Amsterdam, Almere Sailors, The Hague Royals en Aris Leeuwarden zijn al zeker van een plek in de Elite B. Daarin volgt een hele competitie in zowel Elite A als de Elite B. Het team van Aris coach Ferried Naciri mag tegen Heroes aan het zelfvertrouwen werken en stappen maken naar de juiste vorm. De eerste twee teams in de Elite B plaatsen zich, naast de zes teams in de Elite A, voor de play-offs.

Achteraf kunnen beide teams tevreden zijn over het eindresultaat op deze zaterdagavond tegen Heroes Den Bosch. Heroes was blij met de overwinning en Aris met het vertoonde spel. Het team van coach Jean-Marc Jaumin hing lang in de strop bij een herboren team van coach Ferried Naciri. Aris coach Naciri: “Ik ben heel tevreden over het vertoonde spel maar jammer van het laatste schot. We zijn nog niet helemaal dat wij moeten zijn fysiek, hopelijk zijn we over een week of twee wel weer gezond”. 

Een op 80 % spelende Man off The Match Chad Frazier was goed voor 23 punten en 11 rebounds. Op het moment dat de Elite B begint is de Friese Guard hopelijk weer 100 %.

Alan Herndon opende het bal voor Heroes met een drietje in het Kalverdome. “Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma zette de Friezen voor het eerst op voorsprong. JaCori Payne Herndon vuurden nog twee bommen af, maar dat kon de Friezen deze avond niet doen schrikken. In plaats van zich over te geven, gooide de thuisploeg er onder aanvoering van Jean Victor Mukama (5 pnt.)  en Chad Frazier (9 pnt.) een 14-0 tegenaan naar 18-9. Heroes antwoorde met een 0-7 runnetje waarna het eerste kwart werd afgesloten met een nipte 18-16 voor de thuisploeg. 

Boy van Vliet trok de partijen daarna weer in evenwicht. En waar de Friezen zulke momenten het spoor nog wel eens bijster raken, rechtte het zich nu de rug. Tim Hoeve, Mukama en Sjoerd Koopmans knalden Aris naar een 27-20 voorsprong. Op het moment dat de Brabanders weer naderbij slopen, was het driepunt specialist Cedrick Dedecker die zijn kunstje nog maar weer eens vertoonde.  Bij rust was er voor Aris nog alle hoop op een stunt tegen de 16-voudig landskampioen: 34-29. Frazier (tot dan 11 pnt. en 7 rebounds) en Mukama (9 pnt. en 4 verdedigende rebounds) waren de smaakmakers bij de thuisploeg.

Onbevangen kwam de thuisploeg deze keer uit de kleedkamer. Giannis Dimakopoulos begon zich onder het bord ook te roeren en zette de 44-43 op het bord. Na een score van Mukama (49-40) vluchtte Heroes coach Jaumin in een time out met nog 3 min. 42 op de klok in het derde kwart. Dedecker gooide er nog maar weer eens een drietje tegenaan, maar kon ook niet verhinderen dat Heroes naderbij sloop. Met nog een kwart te gaan was er nog steeds een nipte 55-52 voorsprong voor de Friezen.

Ook in het laatste kwart bleef Aris lang aan de goede kant van de score. Het opende met drie bommetjes en de spanning hoog opliep bij Heroes Den Bosch. De Heroes bank werd bestraft met een technische fout Frazier verzilverde naar 65-57. Op dat moment was het JaCori Payne die de reddende engel (7 pnt.) was voor de Brabanders. Daarbij kwam Aris in de foutenlast en mocht Heroes vanaf de vrije worplijn aanleggen. Dat deed de thuisploeg uiteindelijk de das om. Miha Lapornik zette Heroes op voorsprong: 65-66. Dimakopoulos stribbelde nog even tegen en Frazier vuurde van afstand (70-68) raak. Lapornik, na een tweetje van Demario Mayfield en de gelijkmaker van Thomas van der Mars, zette Heroes op 70-74 voorsprong. 

Met nog 37 sec. op de klok nam coach Naciri een time out. Na de score van Frazier was er nog 33 sec. te spelen. Nadat Payne een laatste poging van Heroes had gemist, mocht Dedecker nog een keer aanleggen. Zij driepuntpoging ketste van de ring waarna de gelijkmakende score van Frazier buiten de tijd viel. 

Coach Naciri: “We hebben ze onder het aantal punten gehouden wat wij wilden. We starten goed. We kregen onze scores uit goed aanvallende acties. Vorige week tegen BAL hadden we ook een hele hoop open driepunters en uitgespeelde acties die uitgespeeld waren en ernaast gingen. We zijn blij hoe we gespeeld hebben en ons een kans om te winnen op het einde”.

Volgende week donderdag speelt Aris de laatste competitiewedstrijd, voorafgaande de Elite B serie, uit tegen Den Helder Suns. De Suns kunnen zich bij winst nog plaatsen voor de Elite A groep.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 maart 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2020-2021
Aris Leeuwarden 72
Heroes Den Bosch 74
Terug naar overzicht