Aris Leeuwarden - Apollo Amsterdam

Aris struikelt ook over Apollo

Met twee overwinningen uit drie wedstrijden, had het team van Aris-coach Ferried Naciri een prima seizoenstart. Mede door de schorsing van Craig Osaikhwuwuomwan en de blessures van Cedric Dedecker (enkel) en Chad Frazier (kuit) volgden vier nederlagen op rij. Tegen het nog puntloze Apollo Amsterdam leed Aris zijn vijfde nederlaag op rij: 60-63.

De Friezen hunkerden, na een kwartet nederlagen op rij, weer eens om de smaak van het zoet der overwinningen te proeven. Zaterdag moest het nog puntloze Apollo Amsterdam in eigen Kalverdome het eerste slachtoffer worden. Daarna resteren er in deze halve corona-competitie nog drie wedstrijden. Zaterdag 27 februari uit in Weert tegen BAL. Zaterdag 6 maart thuis tegen Heroes Den Bosch en donderdag 11 maart uit tegen Den Helder Suns. Vier must-win wedstrijden om nog (piepkleine) kans te maken op een ticket uit te komen in de Elite A. 

Een plek in de elite A kan het team van Aris coach Ferried Naciri nu definitief vergeten na de nederlaag tegen Apollo Amsterdam. Na een knappe start waren de Friezen in het tweede kwart volledig de weg kwijt. De 18-8 voorsprong verdween begin tweede kwart na een 0-14 run voor de Amsterdammers als sneeuw voor de zon. Apollo kwam langszij en was het gelijk er-op-en-erover. Het was ex-Aris speler Dexter Hope die met een drietje plus score de trekker overhaalde. Met slechts zeven puntjes in het tweede kwart tegenover drieëntwintig voor Apollo, gingen beide teams rusten bij een magere 25-31 stand voor de Amsterdammers. Elf keer balverlies gaf het Leeuwarder team ook al niet het zo broodnodige zelfvertrouwen.

Aris coach Ferried Naciri: “We maken bij ons veel fouten, slordig in passing en we lezen het spel niet goed meer. Alles ligt gewoon open. Ja, dan maak je het jezelf heel moeilijk. Amsterdam wilde vandaag gewoon meer dan wij”. Op de vraag hoe kan dat: “Maar dat vraag ik mij ook af. Dat kan eigenlijk niet. Maar dat is wel zo. Welke wedstrijden hebben wij echt gedomineerd. Op geen enkele. Je verwacht dat de jongens hongerig zijn om zich te laten zien en om te winnen. Dan komen we steeds tegen tegenstanders die hongeriger zijn dan wij en dan moet iedereen goed naar zichzelf kijken”.

Apollo gooide er na rust nog wel even een schepje bovenop met een 0-7 runnetje. Een hard werkende, maar niet al te gelukkig in de afwerking, Reinder Brandsma verdween al rap met vier persoonlijke fouten naar de bank. Vervanger Giannis Dimakopoulos zocht via de vrije worplijn (3 uit 8) ook vergeefs naar het netje. Bij een stand van 26-40 dreven er donkere wolken boven het Kalverdome. Sjoerd Koopmans, samen met Jean Victor Mukama en Chad Frazier als enige met een voldoende, wist ook nu van geen wijken een zette de achtervolging in. De Friezen krabbelden zich terug naar 35-40 en plots was het weer een wedstrijd. Floris Versteeg, Onne de Moes en Dexter Hope verstoorden echter met drie vuurpijlen de opmars van de Friezen. Met nog een kwart te gaan stond er 40-49 op het scorebord.

Bottelier opende nog wel voor de Amsterdammers, maar daarna gooide Aris er onder aanvoering van Mukama een 13-0 run tegenaan. Met nog zes minuten te gaan waren beide teams weer volledig evenwicht: 51-51. Mukama zette Aris op voorsprong. Maar nu was het oud-Aris speler Hicham Kherrazi die de verdere opmars voor de Friezen verstoorde met een bommetje. Nog even mocht Aris, na twee benutte vrije worpen van Bjorn de Vries, via Frazier aan de overwinning ruiken. Noam Hasson zette Apollo met nog 27 seconden te gaan weer op voorsprong. Sjoerd Koopmans leek, met nog 23 seconden op de klok, Aris naar Over Time (60-60) te schieten. In de Dying Second knalde Floris Versteeg de Amsterdammers alsnog naar hun eerste zege in dit corona seizoen. Uitslag: 60-63.

Ferried Naciri na afloop: “Amsterdam heeft verdiend gewonnen, absoluut, omdat zij meer wilden dan wij”.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 februari 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2020-2021
Aris Leeuwarden 60
Apollo Amsterdam 63
Terug naar overzicht