Aris Leeuwarden - Almere Sailors

Aris wint eerste thuiswedstrijd van Almere Sailors

Na de winst in Den Haag en de nederlaag in Rotterdam, speelde Aris Leeuwarden zaterdag zijn eerste thuiswedstrijd in eigen Kalverdome. Tegenstander Almere Sailors werd met 78-69 verslagen.

Na de fraaie winst tegen The Hague Royals, was het donderdag even slikken voor de Friezen na het ruime verlies tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam. Zaterdag, twee dagen later, stond het team van Aris coach alweer voor een nieuwe uitdaging. In zijn eerste thuiswedstrijd kwam nieuwkomer Almere Sailers op bezoek in het Leeuwarder Kalverdome. Almere speelde tot nu toe twee thuiswedstrijden. Het team van coach Eric Kropf verloor van BAL en won tegen Apollo Amsterdam. Voor beide teams was het een ‘must win game’. Mede om zicht te houden op een plek bij de eerste zes om daarna uit te komen in de Elite A. 

Aris trad zaterdagavond op volle oorlogssterkte aan en startte met zijn vaste vijf. Bij Almere Sailers ontbrak de Amerikaanse schutter Dante Lombardi met rugklachten. De nieuw aangetrokken 2m 8cm lange Amerikaan Eamonn Joyce was nog niet speelgerechtigd. 

Man van de wedstrijd Chad Frazier, 21 min. 34 sec. speeltijd en goed voor 20 punten, opende voor de Friezen. De resterende minuten vermaakte de Amerikaanse Guard zich op de hometrainer. De 6-0 voorsprong voor Aris verdween echter als sneeuw voor de zon. De wedstrijd ging in het eerste kwart daarna gelijk op.. De volledige bank mocht de laatste minuten van het eerste kwart afmaken. Bij Almere was het Mike Osepa die zijn team met drie drietjes in de race hield. 

De tweede tien minuten opende ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma wiens vorm groeiende is en steeds meer aan de voordeur staat te rammelen. Brandsma gaf het sein voor een 7-0 runnetje, maar deze werd snoeihard door Almere beantwoord met een 0-10 run. Almere kwam weer op voorsprong waarna Giannis Dimakopoulos zijn eerste puntjes (7 rebounds en 11 rebounds totaal) maakte. Uitblinker Frazier schoot daarna koelbloedig de Friezen weer aan de goede kant van de score. Een 10-0 run volgde waarna beide teams gingen rusten met een geringe 41-34 voorsprong voor Aris Leeuwarden. Frazier had met 18 punten een groot aandeel in het kleine overwicht.

Sjoerd Koopmans vuurde na rust een vuurpijl af die Pepito Hersisia gelijk liet doven.  Craig Osaikhwuwuomwan mocht vanaf de vrije worplijn aanleggen. Het drietje van Cedric Dedecker was in een nerveus derde kwart een wel zeer welkome surprise. De Friezen namen iets afstand maar met nog een kwart te gaan was er bij een stand van 56-8 nog van alles mogelijk.

Een drietje van Bjorn de Vries en Dedecker tilden het verschil naar 64-52. Deze stand gaf de Friezen de nodige lucht. Zeker ook nadat Torben Tönjann het vizier op scherp zette. Koopmans vuurde ook nog eens raak en het verschil was gemaakt in Fries voordeel: 74-59. Vanaf de vrije worplijn (7 pnt. op rij) krabbelde Almere nog iets terug, maar de wedstrijd zat bij de Friezen in de knip. Man off the match Chad Frazier mocht de laatste seconden van de wedstrijd uit dribbelen. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden zijn de Friezen nog volop in de race voor een plek in de Elite A.

Volgende week zaterdag reist het team van coach Ferried Naciri af naar de ongeslagen koploper ZZ Leiden. De Sleutelstadbewoners moeten de eerste plaats nu met drie uit drie delen met Den Helder Suns.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 januari 2021 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2020-2021
Aris Leeuwarden 78
Almere Sailors 69
Terug naar overzicht