Zwolle - Aris

Gehandicapt Aris kansloos tegen Landstede 

Aris Leeuwarden schreef na drie nederlagen zijn eerste twee punten bij vanachter de groene tafel. Aris leed tegen ZZ Leiden afgelopen zaterdag een 66-77 ‘sportief’ verlies. Leiden had echter de regels van de NBB overtreden en verloor ‘administratief’ met 20-0. 

ZZ Leiden werd met twee punten aftrek bestraft wegens overtreding van artikel F-18 van het wedstrijdreglement (‘ongerechtige spelers’). De Leeuwarders kregen daardoor de eerste twee wedstrijdpunten in de schoot geworpen.

Na drie nederlagen gaat het team van coach Ferried Naciri in drie openvolgende uitwedstrijden op jacht naar zijn eerste sportieve overwinning. Een doordeweekse wedstrijd op woensdag in Zwolle tegen regerend landskampioen Landstede was de eerste uitdaging. Na de blessures van Craig O. en Andy Mazurczak, verdween na de wedstrijd tegen ZZ Leiden ook ras-schutter Arunas Mikalauskas bij de Leeuwarders in de lappenmand. Het bleek een onmogelijke opgave.

Coach Ferried Naciri stuurde gedwongen Tim Hoeve, Cedric Dedecker, Sjoerd Koopmans, Samuel Idowu en Torben Tönjann als starting five de houten vloer op. Na een dunkje van Mohamed Kherrazi en 6-0 moest coach Naciri gelijk al in een time-out vluchten. Het duurde maar liefst zeven minuten voordat Sjoerd Koopmans met een lay-upje de eerste punten voor de Leeuwarders bijeen sprokkelde. “De Hammers’ uit de Hanzestad hadden daarvoor via een 17-0 run de wedstrijd al op slot gegooid. De 24-9 stand na een kwart spelen beloofde niet veel goeds voor de rest van de wedstrijd. In het tweede kwart wist het gehandicapte Aris het netje wel beter te vinden, maar kon niet verhinderen dat Landstede langzaam verder uitliep. Ruststand: 55-29. 

Na rust was het de man in vorm Samuel Idowu (22 punten en 9 rebounds) die voor Aris de puntjes bijeen sprokkelde. Tijme van Dijk vuurde een bommetje af (61-40) waarna Landstede coach Herman van den Belt zijn mannen even tot de orde moest roepen. Twee bommetjes van Tijme van Dijk en Cedrick Dedecker in de laatste dertig seconden hielden de schade nog enigszins beperkt. Bij een stand van 75-48 waren er nog tien minuten te gaan. Aris moest uiteindelijk een 103-62 nederlaag (21 keer balverlies) slikken.

Zaterdag speelt Aris Leeuwarden een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Donderdag 24 oktober volgt dan de wedstrijd in Amsterdam tegen Apollo.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 oktober 2019 19:30
Locatie : Landstede Topsportcentrum
Seizoen : 2019-2020
Zwolle 103
Aris 62
Terug naar overzicht