Weert - Leeuwarden

Aris Leeuwarden speelde zaterdag zijn eerste uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg (BAL) in de vernieuwde sporthal Boshoven. In Weert verloor een zwaar gehandicapt Aris met 74-62.

Na de hamstring blessure van point/guard Andy Mazurczak kreeg het team van Aris coach Ferried Naciri afgelopen week te maken met een nieuwe tegenslag. De 2.11 lange center/forward Craig Osaikhwuwuomwan onderging maandag een kijkoperatie aan zijn pols en is voorlopig eveneens uitgeschakeld.

Uitblinker Samuel Idowu opende voor de Leeuwarders waarna schutter Arunas Mikalauskas de 2-5 op het bord zette. Terwijl de schutterij daarna bij Aris even droog stond, vuurde jeugdinternational Roel Overbeek de Limburgers langszij. Het was gelijk erop en erover. BAL nam een 18-9 voorsprong die na een kwart spelen was opgelopen naar 24-13. Burch-Manning was bij de Limburgers hot met acht punten op rij uit een totaal van dertien in het eerste kwart. 

De start van het tweede kwart was voor de Limburgers die uitliepen naar 29-13. Samuel Idowu bevestigde zijn groeiende vorm met vier puntjes op rij voor de Friezen en het verschil na een bommetje van Torben Tönjann daarna terugbracht naar 33-23. De laatste vier minuten voor rust werd de aanval van de Limburgers - Burch-Manning - aardig in bedwang gehouden. Na een bom van Sjoerd Koopmans was het Samuel Idowu hemzelf die de ruststand 35-34 op het bord zette. De Engelsman was op dat moment al goed voor 16 punten en acht rebounds.

Tim Hoeve zette direct na rust de Leeuwarders op een puntje voorsprong maar konden geen afstand nemen. Aris coach Ferried Naciri riep zijn spelers bij 42-38 even naar de kant maar kon ook niet verhinderen dat de Limburgers weer wegliepen: 49-38. Met nog een kwart te gaan waren er bij een achterstand van 53-48 nog steeds mogelijkheden voor Aris Leeuwarden. Een and-1 van Tim Hoeve gaf de Leeuwarders op dat moment de nodige lucht. Slechts vier punten vanaf de bank (Cedric Dedecker) waren tot moment aan de magere kant. 

Nadat BAL binnen de twee minuten weer was uitgelopen naar 61-51 vluchtte coach Naciri andermaal in een time-out. De Limburgers knalden driemaal van afstand binnen.  Met nog ruim vijf minuten te gaan was het verschil weer opgelopen naar 68-54. Naciri greep nog een keer in, maar tevergeefs. Een zwaar gehandicapt en slordig spelend Aris Leeuwarden verloor (74-62) ook zijn tweede wedstrijd. 

Samuel Idowu, 21 pnt. en 11 rebounds en Arunas Mikalauskas met 11 pnt. en 11 rebounds scoorden voor de Leeuwarders een double-double. 23 Keer balverlies kon met slechts 3 uit 21 driepunt pogingen, en dat ondanks een groot rebound overwicht, door Aris niet worden weggewerkt.

Zaterdag (20.00 uur) komt FIBA Europa Cup deelnemer ZZ Leiden naar het Kalverdome.

Wedstrijd informatie

Datum : 05 oktober 2019 20:00
Locatie : Sporthal Boshoven, Weert
Seizoen : 2019-2020
Weert 74
Leeuwarden 62
Terug naar overzicht