Rotterdam Leeuwarden

Samuel Idowu uitblinker bij onmachtig Aris

De geplaagde coach Ferried Naciri moest het ook in de uitwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam nog doen zonder drie van zijn starting five spelers. Ondanks een uitblinkende Samuel Idowu was Aris kansloos en verloor met 98-62.

Het blijft puzzelen voor coach Naciri met een beperkte selectie proberen het eerste resultaat te boeken. De Pool Andy Mazurczak - hamstring blessure opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Rotterdam - heeft nog geen competitiewedstrijd gespeeld. Ook Craig Osaikhwuwuomwan (pols) en recentelijk Arunas Mikalauskas (kuitspier) moeten toekijken. De twee ‘winst’ punten vanachter de groene tafel (ZZ Leiden won wel van Aris maar maakte een administratieve blunder) na vier nederlagen zijn natuurlijk welkom, maar geeft geen enkele sportieve voldoening. Rotterdam, onder leiding van de nieuwe coach Toon van Helfteren, won zijn laatste twee wedstrijden en verloor de seizoen ouverture nipt van ZZ Leiden. De 102-93 winst op Donar Groningen sprak daarbij tot de verbeelding.

Samuel Idowu opende voor de Leeuwarders. Schutter Quentin Snider bij Rotterdam antwoorde met een eerste bommetje. Bij een stand van 18-7 was het Cedric Dedecker die met een and-1 doorkwam en ‘de Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma 20-12 liet noteren. Na een mager eerste kwart stond er 24-14 op het scorebord. 

Een matig en slordig begin van het tweede kwart (30-14) was het coach Naciri die zijn spelers even naar de kant riep. Het duurde echter vier min. voordat Dedecker de eerste punten van afstand binnen vuurde. Op dat moment was Rotterdam al uitgelopen naar 35-14. Mack Bruining zette voor de Rotterdammers met een buzzer beater de 51-25 ruststand op het bord. Slechts vier spelers van Aris (Idowu 10, Dedecker 6, Brandsma 6, Hoeve 3) wisten het netje te vinden tegenover acht van Rotterdam.

Drie snelle scores van Rotterdam na rust werden beantwoord met een bommetje van Tim Hoeve. Maar door een hoog schotpercentage van Rotterdam was het voor Aris onmogelijk dichterbij te kruipen. Idowu was de enige (in het derde kwart al goed voor 20 punten en negen rebounds) die het de Rotterdammers nog lastig kon maken. Maar het was en bleef echter een mission impossible voor het team van coach Naciri. Met nog een kwart te gaan was de score opgelopen naar 81-45.

Ook in het vierde kwart konden de Friezen geen vuist maken. Sjoerd Koopmans moest met zijn tweede onsportieve fout het veld nog verlaten. Samuel Idowu dunkte als ‘man off the match’ zijn 29ste punt binnen en was verder goed voor 12 rebounds. Aris ging uiteindelijk met 98-62 ten onder. 

Kwartstanden: 24-14, 27-11, 30-20, 17-17.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 oktober 2019 19:45
Locatie : Topsportcentrum Rotterdam
Seizoen : 2019-2020
Rotterdam 98
Leeuwarden 62
Terug naar overzicht