Rotterdam - Leeuwarden

Onmachtig Aris tegen Feyenoord Basketbal pijnlijk onderuit

Met twee competitie overwinningen, en winst in de Basketball Cup, is het team van Aris coach Ferried Naciri in 2020 nog geen wedstrijd verloren. Zaterdag mocht Aris Leeuwarden deze ongeslagen status een vervolg geven in de uitwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Een slordig en machteloos Aris verloor met 73-43.

De Rotterdammers hadden een prima eerste seizoenhelft met 9 overwinningen uit 15 wedstrijden. De laatste vijf wedstrijden moesten de Rotterdammers een verlies incasseren. Het team van coach Toon van Helfteren bivakkeert daarmee op de vijfde plaats. Aris staat achtste met drie overwinningen met als bonis twee punten vanachter de bureau tafel. Aris verloor zijn eerste twee onderlinge duels zonder ‘het Fries supertrio’ Andy Mazurczak, Craig Osaikhwuwuomwan en Arunas Mikalauskas. In Rotterdam ontbrak zaterdag guard Cedrick Dedecker. 

Aris opende slordig en kwam de eerste vijf minuten niet tot scoren. Kreeg een 7-0 run om de oren waarna Andy Mazurczak zijn eerste bommetje liet ontploffen naar 7-3. Aris coach Naciri trok aan de noodrem en riep zijn spelers bij een stand van 9-3 naar de kant. Beide teams bleven echter naarstig op zoek naar de juiste richting. Het eerste kwart werd met een magere 11-9 voorsprong voor de Rotterdammers afgesloten.

Samuel Idowu trok de stand na 11-9 en 13-11 in evenwicht waarna Mazurczak met een jumpertje en zijn 7e punt de Friezen op voorsprong zette. ‘De bank’ werd bij Aris het veld ingestuurd waarna de Rotterdammers weer uitliepen naar 20-15. Naciri moest andermaal in een time-out vluchten zonder resultaat. Na o.a. drie bommetjes van Feyenoord was de achterstand weer opgelopen naar 31-17. Aanvallend bleef het kwakkelen bij de Friezen. Bij rust keek een slordig Aris dan ook, ondanks een groot rebound overwicht, tegen een teleurstellende 35-20 achterstand aan. Met 15 punten was Keyshawn Woods bij de Rotterdammers de gevierde man. Bij de Friezen bleef het wachten op het schot van afstand: een magere 2 uit 18 tegenover 5 uit 13 voor Rotterdam.

Rotterdam opende ook na rust (39-20) en liepen Mikalauskas en Idowu tegen een derde fout aan. Mazurczak (3) en Craig O. (3) wisten het netje nu wel te vinden waarna Idowu vanaf de vrije worp lijn zijn 12e punt liet aantekenen naar 44-32. Woods stopte de dadendrang van de Leeuwarders met 5 punten op rij naar 49-32. Aris speelde verder een verloren wedstrijd bij een achterstand van 55-32 met nog een kwart te gaan. Allen Mazurczak, Idowu en Craig O. wisten tot dan voor Aria het netje te vinden.

Arunas Mikalauskas liet zijn eerste (3) score nog wel noteren, maar de achterstand was te groot om het team van Toon van Helfteren nog pijn te doen. Feyenoord Rotterdam waste deze avond de onmachtig spelende Friezen de oren met de grote cijfers van 73-43.

Donderdag speelt Aris voor de Basketball Cup de return tegen Apollo Amsterdam. Aris moet dan een voorsprong van 29 punten (86-57) verdedigen.

 

 

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 25 januari 2020 20:30
Locatie : Topsportcentrum Rotterdam
Seizoen : 2019-2020
Rotterdam 73
Leeuwarden 43
Terug naar overzicht