Leiden - Leeuwarden

Aris Leeuwarden speelde woensdagavond een eerder geplande wedstrijd, ZZ Leiden had Europa Cup verplichtingen, in de Sleutelstad tegen ZZ Leiden. De eerste wedstrijd in eigen Kalverdome werd met 66-77 verloren, maar omgezet in 20-0 winst omdat ZZ Leiden de (speler)regels niet had toegepast. Aris verloor met 73-62.

Worthy de Jong opende met een drietje voor Leiden. Arunas Mikalauskas antwoorde met een tip-in waarna Drago Pacalic een tweede bom afvuurde. Samuel Idowu en Torben Tönjann knalden Aris daarna naar 6-11 voorsprong. De scherpte en precisie ontbrak echter om verder uit te lopen. Waar het schot maar niet wilde vallen, werd het eerste kwart afgesloten met een (te) magere 13-15 voorsprong voor Aris. Na een alley-oop van Sergio Randamie, die Leiden op 19-16 voorsprong zette, riep coach Naciri zijn spelers even naar de kant. Aris bleef echter slordig afwerken en zag Leiden steeds verder weglopen. Kwam elf punten achter waarna het eerste helft werd afgesloten bij een 37-27 achterstand. Kwartstanden: 13-15 en 24-12. 

Mazurczak opende voor Aris na rust waarna een waar bombardement volgde maar er een dekseltje bij Leiden op de basket bleek te liggen. Een drietje van Mazurczak werd onschadelijk gemaakt door Braxton Huggins. Waar Mikalauskas tot dan het verdedigende werk niet schuwde, begon hij het netje nu ook te vinden en bracht het met zijn tweede projectiel het verschil terug naar 46-40. Idowu zette met een dunk en een tip-in de 48-45op het bord. Een laatste poging om gelijk te maken spatte op de ring uiteen.  Met 18-11 sloten de Leeuwarders het derde kwart in hun voordeel af met nog een kleine 48-45 achterstand. 

Idowu moest al direct met zijn vierde fout begin laatste kwart even naar de kant. Ondanks een slordige afwerking bleven de Friezen nog wel aardig in de buurt. Dwong Leiden bij een stand van 55-51 in een time-out door coach Rolf Franke met nog zes minuten te gaan. Aris bleef echter te slordig om de aansluiting te bewerkstelligen. Naciri vluchtte nog eenmaal in een time-out waarna Pasalic leek de wedstrijd te beslissen met een drietje. Mikalauskas en Koopmans dachten daar anders over en antwoorden met gelijke munt. Met 1.20 min op de klok was het nog steeds een wedstrijd bij een stand van 68-62. Een verlenging zat er, ondanks een voordeel van 46 tegen 36 rebounds, helaas niet meer in. Tayler Persons zette met vijf punten op rij de 73-62 eindstand op het scorebord. Een schotpercentage van 49% voor Leiden tegen 31% voor Aris deed de Friezen de das om. Mikalauskas moest de laatste minuut met een blessure het veld verlaten.

 

Voor Aris speelde Nederlands topscoorder Samuel Idowu een dijk van een wedstrijd met 18 punten en 14 rebounds. Ook Arunas Mikalauskas scoorde een double-double met 16 punten en 11 rebounds. Andy Mazurczak was goed voor 11 punten en 9 assists. 

Het programma deze maand: 

Het team van coach Ferried Naciri mag zich nu de komende drie wedstrijden testen tegen: Zaterdag 7 dec. uit naar Heroes Den Bosch. Zondag 15 dec. thuis tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam. Zaterdag 21 dec. wordt het jaar afgesloten met een uitwedstrijd tegen Donar Groningen. 

Voor de beker speelt Aris deze maand ook nog een uitwedstrijd tegen promotiedivisie club Lokomotief in Rijswijk. De datum is nog niet bekend.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 04 december 2019 20:00
Locatie : Vijf Meihal
Seizoen : 2019-2020
Leiden 66
Leeuwarden 77
Terug naar overzicht