Leeuwarden - Zwolle

Aris komt tegen Zwolle neuslengte tekort

Tussen Aris Leeuwarden en Landstede Zwolle was het de derde ontmoeting dit seizoen. Zonder smaakmakers Andy Mazurczak, Craig Osaikhwuwuomwan en Arunas Mikalauskas werden de Friezen in Zwolle in de eerste ontmoeting met 103-62 afgedroogd. Met de terugkeer van Mazurczak en Mikalauskas bood het team van Aris coach Ferried Naciri een maand later in eigen Kalverdome knap tegenstand. In de laatste drie minuten verloor het de aansluiting met 86-99. Zaterdag kwamen de Friezen twee punten te kort (71-73 om er nog een verlenging uit te slepen. 

Met negen zeges uit elf wedstrijden hebben de Friezen dit jaar het nodige zelfvertrouwen getankt. Onbevangen ging Aris de strijd zaterdagavond dan ook aan tegen de regerend landskampioen -en Europa Cup deelnemer De Hammers. Voor beide teams stond er in het Kalverdome het nodige op het spel. Waar Aris Leeuwarden op jacht gaat ‘naar bonuspunten’ om nog een play-off plek af te dwingen, konden ‘De Hammers’ uit Zwolle bij winst de koppositie innemen. 

Aris Leeuwarden kwam tegen de regerend landskampioen Landstede Zwolle zaterdag een neuslengte tekort om de overwinning over de streep te trekken. Met nog negen minuten te spelen in het laatste kwart wist het team van Aris coach Ferried Naciri een achterstand van 14 punten net niet goed te maken. Arunas Mikalauskas werd ook deze wedstrijd nog aan de kant gehouden.

‘Man of the match’ Craig Osaikhwuwuomwan (22 punten en 19 rebounds) wees Aris met een score en twee afstand bommetjes de weg in het eerste kwart. De Friezen namen een 14-6 voorsprong die na een 0-8 run van De Hammers weer teniet werd gedaan. Sjoerd Koopmans (7 punten) en Reinder Brandsma zetten de 21-20 op het scorebord na een kwart spelen. 

Cedric DeDecker opende voor Aris het tweede kwart. De voorsprong was echter van korte duur. Ralf de Pagter frommelde Zwolle naar 26-27 voorsprong en met een 0-7 runnetje namen De Hammers voor het eerste enige afstand. Craig O. haakte nog weer even aan (30-32) en Koopmans volgens de scheidsrechters een fout maakte op een driepuntpoging van Martez Walker. Deze faalde niet vanaf de vrije worplijn en Noah Dahlman De Hammers op 30-37 voorsprong zette. Samuel Idowu kon ook deze avond weinig goeds doen bij de scheidsrechters en werd noodgedwongen met drie fouten naar de bank gehaald. Koopmans zette met twee vrije worpen de 35-40 ruststand op het bord. Craig O. stond op dat moment al op 14 punten en 10 rebounds.

Na rust liep de regerend landskampioen verder uit naar 51-61 met nog een kwart te gaan. Craig O. (6 pnt.), Idowu (8 pnt.) en Reinder Brandsma (2) waren voor de thuisploeg trefzeker, maar konden niet verhinderen dat de Zwollenaren verder wegliepen. Idowu liep tegen zijn vierde fout op. 

Een ook deze avond prima acterende Bjorn de Vries (28 min. speeltijd) opende maar kon ook niet verhinderen dat Zwolle naar een ruime 56-70 voorsprong snelde. Puntenmaker Idowu kreeg al direct zijn vijfde fout waarna Brandsma zijn verdedigende taken (5 rebounds) prima over nam. Hoewel de strijd gestreden leek, dachten De Vries en Torben Tönjann (3) daar anders over en Zwolle coach Herman van den Belt naar een time-out dwongen. Het werd weer een wedstrijd nadat regisseur Andy Mazurczak een projectiel afvuurde en Craig O. met nog drie minuten te gaan de 66-71 op het bord zette. De twee vrije worpen van Mazurczak werden nog onschadelijk gemaakt door Walker waarna Mazurczak zijn tweede bom afvuurde naar 71-73. De resterende vijf seconden waren te kort om er nog een verlenging uit te trekken.

Ferried Naciri: “Je bent tevreden over het spel maar niet blij. Ik denk het game plan was heel goed, en de mind set was heel goed ondanks maar een dag voorbereid te hebben. De jongens hebben het verdiend om er een close game van te maken. Alleen je maakt het jammer genoeg niet af. Maar het zijn dingen waar je van leert en volgende keer als deze situatie zich weer voor doet gaat het anders. We zitten nu in een fase van het seizoen dat wij alle dingen hebben gehad en nu is het de bedoeling dat wij deze wedstrijden ook gaan finishen en afmaken. We misten veel open schoten en er zijn nog een hoop dingen die beter kunnen.”. 

Donderdag 5 maart staat de uitwedstrijd tegen BAL Weert in Limburg gepland. 

 

Wedstrijd informatie

Datum : 29 februari 2020 20:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2019-2020
Leeuwarden 71
Zwolle 73
Terug naar overzicht