Leeuwarden - Schalke (oefen)

Aris presenteert zich aan thuispubliek

Na de uitwedstrijd tegen Schalke 04 van afgelopen woensdag, presenteerde het team van coach Ferried Naciri zich zondagmiddag aan het thuisfront. Een herboren Aris Leeuwarden verloor na Over Time met 113-115.

Na veertien dagen trainingsarbeid, is al wel duidelijk dat er onder leiding van de 29-jarige Belgische coach Ferried Naciri een frisse wind door het Kalverdome waait. Een loodzwaar oefenprogramma moet de enthousiaste en jonge groep spelers klaarstomen voor een stormachtig begin van de DBL-competitie. En dat het binnenkort in eigen huis kan spoken, werd duidelijk na de eindzoemer. Toen stond er een dubbele century (113-115) op het scorebord. Afgelopen woensdag werd in Gelsenkirchen ruim met 85-47 verloren van Schalke 04 dat uitkomt in de Duitse Pro A-competitie welke volgend al weekend begint. Vier dagen later moest de equipe van coach Naciri pas na Over Time het hoofd buigen.

Niet dat het allemaal goed was. Zo is er verdedigend nog voldoende werk aan de winkel, en ook aanvallend zal er meer tegenstand te verwachten zijn. Maar de twee volle tribunes hebben zich zondagmiddag kostelijk vermaakt. Arunas Mikalauskas opende in zijn eentje met zes punten op rij en zette de toon waarbij het team gelijk alle schroom van zich afwierp na de zware nederlaag in Duitsland. Schutter Andrzej ‘Andy’ Mazurczak melde zich daarna ook aan het front en na een kwart spelen stond er al 24-29 op het scorebord. Aris opende het tweede kwart met een bombardement van drietjes. Beide teams hingen het gehele kwart als een touwtje aan elkaar en bij rust was de stand weer volledig in evenwicht met een slotakkoord van Mikalauskas (3) en Cedrick Dedecker (3): 49-49.

Na rust vuurde Sjoerd Koopmans zijn bommetje af, waarna Andy Piotr Mazurczak het roer overnam (in het derde kwart goed voor 14 pnt.) en Aris naar een 76-68 voorsprong leidde. Een onwennig beginnende Samuel Idowu kreeg plots de geest en vuurde twee bommetjes af. Aris leek bij een stand van 93-81 met nog ruim vijf minuten te gaan op de eindzege af te stevenen. Maar Schalke 04 antwoorde met gelijke munt. Craig Osaikhwuwuomwan voorkwam een (kleine 101-103) nederlaag door in de laatste seconde de gelijke stand (103-103) op het bord te zetten. In Over Time moest Aris het hoofd buigen en een kleine 113-115 nederlaag incasseren. Te veel eigen fouten brak het team uiteindelijk op. Mikalauskas en Koopmans haalden met ieder 5 fouten het einde niet. Schalke 04 scoorde maar liefst 43 punten vanaf de vrije worp lijn. 

Ferried Naciri: “Aanvallend loopt het best wel goed. Aan de andere kant moeten wij leren dat wij kwarten verdedigend goed gaan eindigen. Dat was vandaag een klein puntje en dat maakte het verschil tussen winnen en verliezen vandaag”. Over de foutenlast: “Wij hebben het er over gehad dat wij heel trots moesten spelen ten opzichte van woensdag. Vandaag was er wat over activiteit en dat moeten wij omzetten in gezonde activiteit. En wij moeten nog stapjes zetten om de ‘paint’ goed dicht te houden. De basis zit er wel goed in maar wij moeten nog stappen zetten”.

Schutters: Andrzej ‘Andy’ Mazurczak 28 pnt., Arunas Mikalauskas 23 pnt., Samuel Idowu, Cedrick Dedecker en Craig O. ieder 12 punten. Tien Aris spelers kwamen tot scoren.

Woensdagmiddag komt Bremerhaven naar Leeuwarden. De wedstrijd begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

 

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 15 september 2019 16:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2019-2020
Leeuwarden 113
Schalke 115
Terug naar overzicht