Leeuwarden - Rotterdam (oefen)

Aris Leeuwarden ging in de laatste oefenwedstrijd met 58-74 flink onderuit tegen Zeeuw & Zeeuw Rotterdam. Een slechte start van het eerste kwart (9-24) kon het team van Aris coach Ferried Naciri niet meer ombuigen.

Rotterdam nam een snelle 2-6 voorsprong. Litouwer Arunas Mikalauskas scoorde zijn eerste twee punten, ’was man off the match met achttien punten, gevolgd door een kruip-door-sluip-door score van Andy Piotr Mazurczak. Daarmee trok Mazurczak de stand weer in evenwicht, maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe.  Koud 2.13 sec. in het veld moest Mazurczak met een ‘hamstring blessure’ naar de kant en lijkt ‘een aantal weken uitgeschakeld’. In de resterende 7 min 47 was Aris de weg kwijt en scoorde nog slechts drie puntjes. Het eerste kwart ging met 9-24 naar de Rotterdammers. 

Ferried Naciri: “Als zulke dingen gebeuren moeten wij sneller terug onze flow gaan vinden. Morgen gaat hij (Mazurczak) naar de dokter en de fysio en dan weten wij meer”. 

Na vijf minuten spelen in het tweede kwart was de achterstand opgelopen naar 11-34 en leek een regelrechte afstraffing in de maak. De in het veld gekomen Tim Hoeve gaf met een drietje het teken voor de achtervolging. Waar Rotterdam vijf minuten bijna droog stond, was het voor Aris ras schutter Mikalauskas die met zeven punten op rij de achterstand bij rust weer wat draaglijk maakte: 21-36. Ook Craig O. had de vloer toen al met een eerder opgelopen polsblessure verlaten.

Cedrick Dedecker opende voor Aris na rust met een bommetje waarna een 7-0 runnetje volgde naar 28-36. Jeroen van der List en Coen Stolk pakten voor Rotterdam de draad weer op en met nog een kwart te gaan was de achterstand weer opgelopen naar 38-54. Ook in het laatste kwart zette de thuisclub onder impulsen van Mikalauskas (3) en Tim Hoeve (2x3) naar 46-54 de achtervolging in. Het team van de nieuwe hoofdcoach bij Rotterdam Toon van Helfteren liet zich echter niet meer verrassen. De Rotterdammers wonnen verdiend met als sluitstuk een buzzer beater naar 55-74.

Naciri: “Onze basis zit wel goed. Het is nu groeien elke week, we staan niet nergens en denk dat wij nu staan waar wij moeten staan na drie weken”. 

Wedstrijd informatie

Datum : 22 september 2019 16:00
Locatie : Kalverdijkje, Leeuwarden
Seizoen : 2019-2020
Leeuwarden 58
Rotterdam 74
Terug naar overzicht