Den Helder - Leeuwarden

Aris sluit eerste kwart competitie af met nederlaag

Aris Leeuwarden sloot het eerste kwart, uit een serie van vier keer acht wedstrijden, af tegen Suns Den Helder. In de Marinestad verloor Aris met 74-63.

Aris Leeuwarden wacht deze competitie nog steeds op zijn eerste overwinning. Na zeven nederlagen ging het door blessures geplaagde team van coach Ferried Naciri zaterdag in de Marinestad op jacht naar zijn eerste zege. Geen gemakkelijke, zo niet onmogelijke, opgave. Vier van de vijf ‘starters’ zijn geblesseerd. Een voorbereiding met slechts zeven spelers op de training is ook niet de meest ideale. Het was in aanloop naar de wedstrijd tegen Suns dan ook erg welkom dat een gastspeler afgelopen week als achtste man wilde/mocht meetrainen. Den Helder moet het tot nu toe eveneens doen met een kleine selectie. Suns heeft vier punten na winst op BAL Weert en Amsterdam.

Suns opende de score waarna Samuel Idowu zijn eerste fout liet noteren maar ook eerste punten scoorde en de Leeuwarders op 3-4 voorsprong zette. Idowu was goed voor acht punten en vijf rebounds eerste kwart. Tijme van Dijk bewees zijn waarde met de volledige speeltijd en zeven punten. Terwijl de punten in het eerste kwart nog duur waren, wisten de Leeuwarders een 15-20 voorsprong te nemen. Nadat Tijme van Dijk met zijn tweede bommetje de Friezen op 17-23 had gezet en Josh Williams met gelijke munt 22-23) antwoorde, was het coach Naciri die zijn spelers naar de kant riep. Het kruid was bij beide ploegen daarna even opgedroogd. De Suns, eveneens Aris met zeven spelers, namen onder aanvoering van Josh Williams (12 pnt.) en de Israëliër Golan Michaeli (2 x 3) de regie over. Bij rust was de stand 39-30 in Suns voordeel. Slechts tien punten in het tweede kwart waren erg, zo niet te mager.

Samuel Idowu opende na rust voor Aris. Aris kon nooit echt de aansluiting vinden en bij een stand van 50-37 moest coach Naciri andermaal in een time-out vluchten. Na wederom een score van Idowu kreeg deze ook zijn derde fout, ook Cedric Dedecker stond al op vijf fouten, en werd even naar de kant gehaald. Tijme van Dijk leek met zijn derde bommetje de aansluiting te bewerkstelligen, maar deze werd gelijk onschadelijk gemaakt. De achterstand liep op naar 61-45.  Met nog een kwart te gaan was het verschil nog steeds 16 punten: 66-50 

 

Na een grootste achterstand van 72-53 krabbelde Aris met nog vijf minuten te gaan terug naar 72-61 en Suns in een time-out vluchtte. Na een rommelige laatste vijf minuten en met te veel geforceerde schoten, verloor Aris met 74-63.

Ondanks het verlies was Aris speler Samuel Idowu ‘Man Of The Match’ met 30 punten en 11 rebounds. Tijme van Dijk bewees zijn niet geringe waarde door in 38:45 min. speeltijd er 19 punten in te mikken.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 november 2019 19:30
Locatie : Sportlaan, Den Helder
Seizoen : 2019-2020
Den Helder 74
Leeuwarden 63
Terug naar overzicht