Den Bosch - Leeuwarden

Aris Leeuwarden verliest uit bij Heroes Den Bosch

Aris Leeuwarden verloor na een korte voorbereiding de seizoenopening tegen 16-voudig landskampioen Heroes Den Bosch in eigen Kalverdome met 60-85. Toen nog zonder spelbepaler Andy Mazurczak. Zaterdag stond de return in de Maaspoort op het programma. Driekwart van de wedstrijd was Aris de mindere. Een sterk laatste kwart was te weinig voor de zege. Uitslag: 82-71.

Het team van Aris coach Ferried Naciri moest het zaterdag in de Maaspoort opnemen tegen het dit seizoen thuis nog ongeslagen Heroes Den Bosch. Op voorhand een loodzware, maar interessante confrontatie. Tegen ‘topteams’ komt deze competitie het beste bij de Friezen boven. De bezoekers gaan op jacht naar bonuspunten en de thuisclub mag volgens eigen website ”zo min mogelijk punten laten liggen tegen de kleintjes”. Coach Naciri stuurde zijn vertrouwde ‘starting five’ -Sjoerd Koopmans, Andy Mazurczak, Arunas Mikalauskas, Samuel Idowu, Torben Tönjann – het parket op.

De openingsscore was voor de Brabanders waarna Mikalauskas met een dunkje antwoorde. Den Bosch liep uit via 10-2 naar 19-8 en Naciri in een time-out moest vluchten. Aris kwam terug naar 19-12. Met ‘de bank’ in het veld werd het eerste kwart afgesloten bij een stand van 22-15. Waar het afstandsschot bij de Leeuwarders ook daarna niet wilde vallen opende Den Bosch het tweede kwart met zijn derde bommetje. Het gat werd daardoor groter en groter en Heroes liep uit naar 34-19. Een bij de Friezen rommelige en magere eerste helft werd afgesloten met een 43-28 achterstand.

Twee minuten na rust was het verschil via een 8-0 run al opgelopen naar 51-29 en Naciri andermaal in een time-out moest vluchten. Idowu, op dat moment ook al met drie fouten op zak, was de enige die wist te scoren. Na 26 minuten spelen wist Mazurczak eindelijk van buiten de cirkel het netje te vinden maar het gat was-en-bleef rond de twintig punten schommelen. Voor Aris was het zaak om niet tegen een tweede century nederlaag aan te lopen. De achterstand was bij 70-45 en nog tien minuten te gaan opgelopen naar 25 punten. 

Tien puntjes op rij van de Friezen gaf de wedstrijd (70-55) weer een draaglijker aanzicht met nog vijf minuten te gaan. Heroes coach Jean-Marc Jaumin kreeg een technische fout aan de broek wat Aris ook nog weer drie punten opleverde: 70-58. Het duurde 6.15 minuut voordat Heroes via de vrije worplijn de eerste score van het laatste kwart liet noteren. Heroes was de weg even helemaal kwijt en de Friezen kwamen terug naar 72-62. Sjoerd Koopmans vuurde een bom af naar 74-65 en Mikalauskas naar 80-71. De tijd was echter te kort om er nog een verlening uit te slepen. Na een sterk vierde kwart (12-26) werd ook deze wedstrijd met 82-71 verloren. 

Spread the word

Wedstrijd informatie

Datum : 07 december 2019 20:00
Locatie : Maaspoort, Den Bosch
Seizoen : 2019-2020
Den Bosch 82
Leeuwarden 71
Terug naar overzicht