Den Bosch - Leeuwarden

Aris al na eerste kwart onderuit tegen Heroes Den Bosch

 

Aris Leeuwarden is met vijf overwinningen uit een serie van acht competitiewedstrijden het jaar 2020 goed begonnen. Met nog negen ‘finales’ te gaan ligt de weg naar deelname play-off wedstrijden weer volledig open. Zondag speelde het team van coach Ferried Naciri de lastige uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Na een slecht (27-4) begin ging het team van Naciri hard met 98-59 onderuit.

 

De Friezen zijn met Den Helder Suns en BAL Weert in hevig gevecht verwikkeld voor de zesde plaats op de ranglijst die recht geeft op play-off deelname. Om deze doelstelling te bereiken is het in ieder geval nodig twee punten meer te behalen dan de concurrentie. In de onderlinge vier duels met BAL Weert ligt het voordeel bij de Limburgers. Na drie wedstrijden tegen Den Helder Suns hebben de Havenstad bewoners ook een riante 19 punten voorsprong met nog een duel te gaan. BAL Weert heeft op dit moment de beste papieren. De Limburgers deden zaterdag prima zaken door Suns in eigen huis te verslaan en namen vier punten afstand.

 

Tijdens Family Day in ‘Basketbal Walhalla’ De Maaspoort in Den Bosch lag zondag een zware opgave voor het team van coach Ferried Naciri op jacht naar zogenaamde ‘bonus punten’. Broodnodige punten om zich nog te plaatsen voor deelname aan de play-off wedstrijden. Zonder Arunas Mikalauskas, hij is nog herstellende van een knieblessure, moest Aris de klus klaren.

 

Voor ruim 2200 toeschouwers opende Nathan Krill met een dunkje de wedstrijd. Craig O. dunkte een spiegelbeeld voor Aris maar stond op dat moment al 6-0 achter. Bij een stand van 9-2 snelde Naciri naar een time-out. Het bombardement bij de thuisclub was echter niet te stoppen. Met 4 uit 4 keken de Friezen al na zes minuten tegen een 18-2 achterstand aan. Na slechts vier punten voor de Friezen en 27 punten voor de Brabanders was de wedstrijd al na tien minuten gespeeld. Kwartstand: 27-4.

 

Heroes opende het tweede kwart met een and-1 waarna Seger Bonifant naar 34-4 snelde. Langzaam maar zeker begon het schot nu ook bij de Friezen te vallen. Het tweede kwart ging daarna gelijk op (even 16-20 voor Aris) waarbij Samuel Idowu al goed was voor elf punten. Heroes nam daarna het initiatief weer over en bij rust was de stand bijna gedubbeld naar 53-27. Bijna de helft van de totale productie bij Heroes voor rust werd geproduceerd door bankspelers. Cedric Dedecker (2) was de enige bij de Friezen. Kwartstand: 26-23.

 

Wie dacht dat de Bosschenaren de teugels iets zouden laten vieren kwam bedrogen uit. Het massaal opgekomen publiek moest -en zou op deze ‘feestelijke Brabantse Family Day’ vermaakt worden. Onder impulsen van Craig O. en Mazurczak probeerde Aris nog wel weer aan te haken, maar de verdedigende stellingen bij Heroes waren -en bleven moeilijk te doorboren. Met nog een kwart voor de boeg stond er 76-44 op het scorebord. Kwartstand: 23-17.

 

Voor de Leeuwarders was het zaak een pijnlijke century nederlaag te voorkomen. Openden knap met een 0-5 runnetje waarna het antwoord van Heroes kwam met een 6-0 runnetje. Het verlossende einde kwam bij een stand van 98-59. Kwartstand: 22-15.

Samuel Idowu was met 20 punten en zeven rebounds ‘man of the match’.

 

Volgend weekend ontvangt Aris Leeuwarden in eigen Kalverdome Donar Groningen. Deze noordelijke derby in de competitie wordt ook als generale voor de bekerfinale, Donar tegen Aris op 29 maart, gezien.

Wedstrijd informatie

Datum : 08 maart 2020 16:00
Locatie : Maaspoort, Den Bosch
Seizoen : 2019-2020
Den Bosch 98
Leeuwarden 59
Terug naar overzicht