Zwolle - Aris Leeuwarden (play-offs)

Aris op 1-0 achterstand 

Aris gaat in de kwartfinale van de play-offs de strijd aan met Landstede Zwolle. In  de twee laatste onderlinge ontmoetingen in de reguliere competitie liet Aris zien met Zwolle mee te kunnen, het verloor weliswaar met 71-78 en 88-87 maar er zat beide keren meer in. 

Deze eerste wedstrijd van de best of three serie ging gisteravond verloren. Komende donderdag moet er dus gewonnen worden. Dan is het zaak om alles of niets play-off basketbal te spelen. 

In een zeer matig gevulde hal zat er gisteravond zeker meer in. Aris gesteund door de trouwe zesde man won twee kwarten. Maar verloor twee kwarten te ruim. Het slechte tweede kwart (29-13) deed Aris uiteindelijk de das om. Het werd uiteindelijk 92-70.

Sjoerd Koopmans startte in de starting five als vervanger van de geblesseerde David Michaels. Sjoerd Koopmans is bezig met een sterk slot van her seizoen en speelde ook gisteravond verdienstelijk. Aris ging snel naar een 9-13 voorsprong.

De scores verdeeld over Koopmans, Craig O., Anderson en Kinney. Aris speelde met veel energie met de bevlogen coachende Anne van Dijk. Aris pakte de voorsprong na het eerste kwart: 20-21.

Om in de wedstrijd te blijven was twintig scores tegen van Zwolle per kwart ongeveer wel de max. Dit lukte Aris niet, Zwolle scoorde via een aantal sterke drives gemakkelijker dan Aris. De Leeuwarders waren het momentum kwijt en hadden het geluk ook zeker niet aan haar zijde. Locke en Dahlman namen de Zwollenaren op sleeptouw. Bovendien was de ploeg dodelijk effectief vanaf de vrije worp lijn. Met 49-34 gingen beide ploegen de rust in.

Aris kwam sterk uit de rust met een 0-8 run. Anderson en Masterson met een drie en een kenmerkende score van Kinney.  Met 49-42 was het immers weer een wedstrijd. Met onder meer een knetterharde dunk van Craig O. bleef Aris in de wedstrijd. 51-46. Het lukte Aris echter niet om nu door te drukken. Aanvallend maakte het de verkeerde keuzes, waardoor het weer te veel achter Zwolle aan zat te lopen. Zwolle maakte hier gebruik van en wist het derde kwart af te sluiten met 66-54.

Het vierde kwart werd het niet meer een wedstrijd. Aris kwam niet meer binnen de tien punten. Zwolle wist dit kwart weer te winnen. En maakte het verschil uiteindelijk op 22. 

De stand deed achteraf vermoeden dat het krachtsverschil groots was, dit was niet helemaal het juiste beeld van de wedstrijd. Voor Aris is het komende donderdag alles of niets. Weet het er een derde wedstrijd uit te slepen? In het Kalverdijkje kan het spoken..

Zwolle - Aris: 92-70 (20-21, 29-13, 17-20, 26-16). Scores Aris: Masterson 17, Kinney 12. Rebounds: Kinney 11. Assists: Kinney 3. Turnovers: Kinney 5.

Wedstrijd informatie

Datum : 30 april 2019 19:00
Locatie : Landstede Sportcentrum
Seizoen : 2018-2019
Zwolle 92
Aris Leeuwarden 70
Terug naar overzicht