Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden heeft zich gisteravond van zijn hele goede kant laten zien. In een aantrekkelijke wedstrijd werd uiteindelijk met 1 punt verloren van de nummer 2, Zwolle (88-87). Een nederlaag met perspectief, want het team speelde zijn beste wedstrijd sinds de zege in Groningen.

Vanaf de eerste seconde werd er voor elke meter gestreden en als team gespeeld. Een fel meelevende bank, een fanatiek coachende Anne van Dijk en vijf buffelende spelers in het veld. Op zo’n avond moet het een beetje mee zitten en dat deed het helaas niet. Het leidde vanaf de start tot frustraties bij de spelers en de coach en dat kostte de bank en Griffin Kinney een technische fout vanwege aanmerkingen op de leiding.

Maar ondanks dat bleef Aris knokken. Ook in de slotminuten waar het een achterstand van 87-75 wegwerkte en een minuut voor tijd via Kinney op 87-87 kwam. De bonus werd helaas gemist, maar ook Zwolle miste een aanval later. Met nog 29 seconden te spelen had Aris de laatste aanval, waar David Michaels vijf seconden voor tijd miste en de bal in een soort niemandsland terecht kwam.

Het leek dus uit te draaien op een verlenging, maar tot verrassing van iedereen in de zaal werd er gefloten voor een off-the-ball-fout van Nick Masterson, waardoor Mike Schilder direct naar de vrije worplijn mocht. Hij miste de eerste, maakte de tweede (88-87), waarna van Dijk in een time-out sprong. In de laatste 4,5 seconde kwam de bal nog uit bij Kinney, die zwaar gehinderd een poging deed, maar miste. Twee spelers van Aris vlogen over de achterlijn, maar geen fout (gefloten), dus wedstrijd afgelopen.

Op zich is deze zure nederlaag voor de ranglijst van Aris geen probleem, want Aris zal als zevende eindigen en hetzelfde Zwolle of Leiden ontmoeten in de eerste ronde van de play-offs. Als het team deze lijn doortrekt, kunnen er nog mooie wedstrijden aankomen. Teambasketbal, vechtlust en een beetje meer geluk moeten dan leiden tot een mooi eind van het seizoen.

A.s. zondag speelt Aris nog thuis tegen Rotterdam, een mooi moment om aan het eigen publiek de opgaande lijn te tonen.

Wedstrijd informatie

Datum : 20 april 2019 19:30
Locatie : Landstede
Seizoen : 2018-2019
Zwolle 88
Aris Leeuwarden 87
Terug naar overzicht