Zwolle - Aris Leeuwarden

Aris sluit 2018 af met een nederlaag

Waar Aris een aantal dagen geleden in de beker tegen Zwolle nog prima tegenstand wist te bieden, had het op deze zondagmiddag niks tegen Zwolle in te brengen. Zwolle was op alle fronten de betere partij. Het werd 82-54. 

Zwolle speelde zonder Sherron Dorsey-Walker, maar Zwolle is een geoliede machine met een erg diepe bank. Zwolle liet zien waarom het terecht bovenaan (nog maar 1 nederlaag) staat en neemt in de eerst periode direct de leiding. 23-12. 

De starting five van Aris en vooral Nick Masterson en David Michaels worden volledig aan banden gelegd. Samen komen ze in de gehele wedstrijd maar tot tien punten. Normaal gesproken is het een veelvoud van dat aantal. 

Verdedigend staat het niet zo slecht voor Aris, maar aanvallend weet Aris geen potten te breken. Als Aris een keer tot scoren komt, antwoord Zwolle direct met een tegenscore. Rust: 42-26. 

De Nederlanders Bas Veenstra en Sjoerd Koopmans spelen vooral het derde kwart, maar eigenlijk het gehele bedrijf, een puike pot. Samen komen ze tot 24 punten. Tijme van Dijk weet meer tempo in het aanvalsspel te krijgen en Aris weet nog tot een aantal mooie aanvallen te komen. Waaronder een denderdunk van Craig O. 

Positieve noot is (wederom) het aantal punten dat vanaf de bank komt. Ditmaal maar liefst 24 punten. Het laat zien dat de rotatie groter is, dat er een gezonde concurrentiestrijd ontstaat en dat er straks met de nieuwe point guard er ook nog bij hele mooie dingen gaan gebeuren in 2019!

Wedstrijd informatie

Datum : 23 december 2018 14:00
Locatie : Topsporthal
Seizoen : 2018-2019
Zwolle 82
Aris Leeuwarden 54
Terug naar overzicht