Weert - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden uit bij BALimburg onderuit

Aris Leeuwarden speelde donderdag een uitwedstrijd tegen BALimburg. De Limburgers wonnen (Amsterdam) dit seizoen slechts één keer. De Leeuwarders bivakkeerden met vier overwinningen op een zesde plaats.  De eerste confrontatie tegen BAL in eigen huis wist het team van coach Tony van den Bosch onder aanvoering van een toen ontketende Nick Masterson (25 pnt.) met 75-69 te winnen. In het bronsgroen eikenhout verloor Aris met 63-60.

De Amerikaanse guard Johnny Williams maakte voor Aris, na een knieblessure opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Apollo, in Limburg in de starting five zijn competitie debuut. Deividas Kumelis onderging woensdag een wortelkanaal behandeling en mocht in de beginfase toekijken.

Jules Schild opende voor de Limburgers het bal met een drietje, welke met een and-one door David Michaels werd gerepareerd. Bij een stand van 5-6 liet Johnny Williams na vier minuten zijn eerste score voor de Leeuwarders noteren naar 5-8. BAL antwoorde met een 7-0 run en was er werk aan de winkel voor de Friezen. Tony van den Bosch riep zijn spelers bij een achterstand van 16-10 naar de kant waarna Deividas Kumelis zijn opwachting maakte en de positie van Williams innam. BAL Weert stond na een kwart spelen op 21-13 voorsprong.

Nathaniel Musters opende voor Aris het tweede kwart gevolgd door een bom van Griffin Kinney. Bij de Limburgers was het Tony Washington die een ware plaaggeest voor de Friezen was en onder zijn impulsen, en die van Elay Wirjo, liepen zij uit naar 29-19. De scherpte bij Aris was zoek en met nog 3 ½ minuut te gaan vluchtte coach Van den Bosch andermaal in een time-out. Sjoerd Koopmans vuurde een bommetje af gevolgd door een lay-upje van Kumelis. David Michaels volgde het spoor van Koopmans en bij een stand van 31-27 was het BAL coach Radenko Varagic die in een time-out moest vluchten. Griffin Kinney bepaalde de ruststand met twee vrije worpen op 31-29 en lag de wedstrijd na een (te) magere score in de eerste helft wel weer geheel open.

Na de opening van Kinney was het Johnny Williams die zijn tweede treffer liet noteren. Maar bij de Limburgers stond het vizier vooral van afstand op scherp en wisten na een drietal bommetjes steeds een kleine voorsprong te behouden. Uitblinker Tony Washington (tot dan 18 rebounds en 17 pnt.) dunkte het verschil voor BAL weer naar tien punten en Tony van den Bosch na vijf minuten spelen weer moest ingrijpen en zijn spelers andermaal naar de kant riep. Het bleef echter uiterst rommelig bij Aris Leeuwarden en de Limburgers liepen weg naar 51-38. Een op dat moment ontketende David Michaels nam zijn team bij de hand en met twee vrije worpen en drie bommen op rij was de achterstand weer terug gebracht naar 53-49 met nog een kwart te gaan.

Nu was het Daan Rosenmuller die voor de Limburgers opende en bleef het voor de Friezen moeilijk om langszij te komen. De schoten vielen niet en met nog vijf minuten te gaan stond er nog steeds een te magere 58-51 achterstand op het scorebord. Na een score van Griffin Kinney en bij een achterstand van 60-54, riep Van den Bosch zijn spelers nogmaals naar de kant. Kinney gaf de Leeuwarders met twee benutte vrije worpen weer hoop naar 60-56 waarna uitblinker bij BAL Tony Washington met zijn vijfde P naar de bank moest. Kinney benutte dat buitenkansje naar 60-57 met nog 1 min 35 sec te gaan. Williams liet daarna ook een kans aan de vrije worplijn liggen en in plaats dat de stand gelijk werd getrokken, was het verschil nog steeds twee punten met nog 37 sec. te gaan. Kinney (17 pnt. en 13 rebounds) hield zijn hoofd vanaf de vrije worplijn koel en met nog 16 sec. te gaan was de stand 61-60. Nadat Elay Wirjo zijn team naar 63-60 schoot, was het David Michaels (21 pnt.) die in een laatste poging er nog een verlenging uit te slepen in rook zag opgaan. Uitslag: 63-60. Kwartstanden: 21-13, 10-16, 22-20, 10-11.

Voor BALimburg was het de tweede seizoenzege. Zaterdag speelt Aris een thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden.

Wedstrijd informatie

Datum : 06 december 2018 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2018-2019
Weert 63
Aris Leeuwarden 60
Terug naar overzicht