Rotterdam - Aris Leeuwarden

Aris walst over Rotterdam heen en wint met 57-103

Er was al een opwaarste lijn te bekennen. Immers er werd eerder nipt verloren van Zwolle en Dordrecht. In Rotterdam liet Aris op deze zaterdagavond zien wat het daadwerkelijk in huis heeft. Het nam vanaf het beging direct de leiding in handen en gaf dit nimmer uit handen. Sterker nog, de voorsprong werd alsmaar groter. Aris speelde in de schaduw van de Kuip groots. Ook de magische 100-punten grens werd nog gepasseerd, Aris stapte met een heerlijke 57-103 overwinning de bus in. Het maakte daarmee de sprong van plek 9 naar plek 7. Weer volop in de race voor de play-offs, met nog een goede kans op plek 6. 

Coach Tony van den Bosch startte met een andere vijf. David Michaels, Craig Osaikhwuwuomwan, Nick Masterson, Darian Anderson en Griffin Kinney mochten bewijzen wat ze waard waren. Aris schoot direct naar een 2-15 voorsprong. Aris verdedigde zoals het de afgelopen weken vaker heeft laten zien (behalve in het eerste kwart). Namelijk als leeuwen. Aris domineerde op alle plekken van het veld. En Nick Masterson had zijn schot weer terug gevonden. Na het eerste kwart staat hij al op negentien punten. 

Aris speelt de gehele eerste helft met maar zeven spelers. Maar nimmer is er een vermoeide speler te bekennen, Rotterdam kan niet mee in de intensiteit. En de frustratie bij de Rotterdammers groeit. Waren de schoten bij de Leeuwarders gemakkelijk vallen, heeft Feyenoord ongekend veel moeite met de bal door de ring te krijgen. Feyenoord basketbal komt in het tweede kwart toch nog wat terug. Maar maakt ook maar 15 punten, de Leeuwarders worden iets slordiger en zetten er ook maar 15 tegenover. Van de luxe van een keer een goed eerste kwart kan nu worden genoten. Aris gaat met een flinke voorsprong de kleedkamer in. 25-42. 

In het tweede helft komen ook Kumelis en Veenstra aan spelen toe. Veenstra valt erg effectief in, en maakt 3 uit 3. Aris wint het derde kwart ook (16-23) en de wedstrijd is definitief gespeeld. Rotterdam ging harder verdedigen, dit resulteerde in veel fouten en Aris was dodelijk vanaf de vrije worp lijn. 

Met 40-66 gaat Aris het laatste kwart in. Het laatste kwart is er een voor in de de boeken. Aris weet dit kwart namelijk met 16-38 (!!!) te winnen. Met een 0-10 run laat Aris haar vorm van deze avond zien. En geeft te kennen, we nemen geen gas terug vanavond. Aris vernedert Rotterdam in eigen huis. En weet de hal doodstil te spelen. Voor Musters is het trakteren geblazen, hij wist de 100 punten grens te doorbreken. 

Mannen van de avond waren Nick Masterson en Darian Anderson. Nick maakte 27 punten en pakte 7 rebounds. Na een aantal mindere wedstrijden lijkt hij weer helemaal terug. Darian Anderson, de aanjager van de ploeg, maakte 24 punten. En pakte daarnaast 4 rebounds, 3 steals en strooide met 4 assists. 

Aris heeft nu weer een tijdje rust. Alle tijd om zich goed voor te bereiden op Den Helder thuis. (19 maart). Dan zal er met de steun van de zesde man wederom gewonnen moeten worden. Als Aris deze lijn weet vast te houden kan het nog een leuk slot van het seizoen worden... 

10-27 / 15-15 / 16-23 / 16-38

Masterson 27, Anderson 24, Michaels 14, Kinney 10, Craig O. 9. 

Rebounds: Kinney 8, Masterson 7. 

Wedstrijd informatie

Datum : 09 maart 2019 19:45
Locatie : Alexanderhal
Seizoen : 2018-2019
Rotterdam 57
Aris Leeuwarden 103
Terug naar overzicht