Rotterdam - Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden  onderuit bij Feyenoord Basketbal

Na drie nederlagen op rij en de tweede uitwedstrijd binnen drie dagen was het team van Aris coach Tony van den Bosch naarstig op zoek de smaak van een overwinning weer eens te proeven. Zaterdag tegen Feyenoord Basketbal Rotterdam werd met 83-72 verloren.

Feyenoord Basketbal Rotterdam had een moeizame seizoenstart maar ook - evenals de Leeuwarders – te maken met de nodige blessures (oud Aris speler Jeroen van der List heeft een pees scheurtje) en de nodige personele perikelen. Het verloor de eerste zes wedstrijden maar wist deze negatieve streak te doorbreken door de laatste twee wedstrijden (Apollo A’dam en BAL Weert) te winnen. De Leeuwarders moeten het nog steeds doen zonder guard Johnny Williams maar deze staat heel voorzichtig wel weer aan de poort te rammelen.

In het Topsportcentrum opende een deze avond uitblinkende Griffin Kinney voor het team van coach Tony van den Bosch gevolgd door een bommetje van Bas Veenstra. Justin Gordon antwoorde voor de Rotterdammers met gelijke munt naar 3-5. Onder de borden wees Griffin Kinney Aris de weg naar een 7-11 voorsprong en Feyenoord coach Richard van Os in een time out vluchtte. Trevor Setty knalde met zijn tweede drietje de thuisclub naar 22-17 en nu was het de beurt aan Aris coach Van den Bosch om in te grijpen. Na een schotloze periode keken de Leeuwarders na een kwart spelen tegen een 27-19 achterstand aan.

Deividas Kumelis opende voor Aris een rommelige start van het tweede kwart. Griffin Kinney gooide ook nog maar even een bommetje binnen, maar de Leeuwarders konden moeilijk de aansluiting vinden. Topschutter Nick Masterson was tevergeefs op zoek naar de juiste richting en coach VDB andermaal zijn spelers naar de kant riep bij een achterstand van 39-26. Het bleef echter kwakkelen. Na een bijzonder matig gespeeld tweede kwart (16-9) was er een nog steeds wel een overbrugbaar verschil van dertien pnt.: 43-30. Met 15 punten en 6 rebounds was het voornamelijk Griffin Kinney die Aris op de been hielp. Het wachten was op de wederopstanding van schutter Nick Masterson die met slechts 4 puntjes op zijn conto ver op zijn kunnen achterbleef.

Coach VDB hield vertrouwen in zijn starting five en ook na rust de wei in werden gestuurd. Setty opende voor de Roterdammers en Justin Gordon (topscoorder met 33 pnt) knalde er nog even een drietje overheen naar 18 punten achterstand en werd het gat alsmaar groter. Masterson elimineerde deze met een drietje+bonus weer naar 14 punten. Op het moment dat ook David Michaels de juiste richting had gevonden (50-39) was het nu Feyenoord coach Den Os die ingreep. Met nog 5 min spelen in het derde kwart was de achterstand teruggebracht naar negen punten: 52-43. Waar Gordon een ware plaag bleef voor de Leeuwarders, was het Masterson die zijn vizier bijstelde en 54-46 op het bord zette maar dat zette wederom geen zoden aan de dijk. Gordon antwoorde met zijn 31ste !! punt voor de Rotterdammers naar 62-50.

Na een bom van Sjoerd Koopmans (de enige drie punten vanaf de bank) en twee benutte vrije worpen van Kumelis was de start van het laatste kwart prima, maar de Feyenoorders antwoorden andermaal met gelijke munt. Aris wilde wel, maar kon geen enkele grip op de wedstrijd krijgen. Masterson toonde zijn specialiteit nog weer even, maar het antwoord bleef nooit uit. Met nog vijf minuten te gaan was het uitblinker Kinney die de Leeuwarder harten toch weer sneller deed kloppen naar 72-65 en 74-68. De precisie in de aanval ontbrak echter en bij een stand van 77-68 probeerde VDB zijn spelers in een ultieme poging nog weer op het juiste spoor te zetten. Kinney zette zijn totaal nog op 28 punten en 13 rebounds maar ook hij kon niet verhinderen dat Aris met een 83-72 nederlaag op zak de terugreis moest aanvaarden. Drie punten vanaf de bank tegenover 23 punten van de Rotterdammers spreekt boekdelen.

Zondagmiddag (16.00 uur) mag Aris Leeuwarden proberen de negatieve streak van vier nederlagen op rij te doorbreken in de thuiswedstrijd tegen Den HelderSuns.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 10 november 2018 19:45
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2018-2019
Rotterdam 83
Aris Leeuwarden 72
Terug naar overzicht